top of page

A művész az üzlet mögöttéletútinterjú

Bánhalmi Norbert -profi fotós - Samsung The Frame kiállítás

2021 -ben ünnepeltem a 20 éves szakmai jubileumomat.

Ezen kerek évforduló alkalmából Roszberger Bandi fotóművész, a Záridő Fotós Magazin főszerkesztője kíváncsi volt arra, hogy honnan indultam, ki is voltam és vagyok most valójában. Hatalmas megtiszteltetés volt ez az interjú számomra.

Fogadjátok szeretettel.
Ez az én fotós életem eddigi története.
 

1. rész • New York! Köszönjük, hogy velünk utaztak.

Évek óta követem Bánhalmi Norbert pályafutását és már egy ideje érik bennem, hogy szeretnék vele egy interjút készíteni. Egy sajtótájékoztatón végre volt szerencsém személyesen is találkozni Norbival és lebeszéltük az interjút. Bánhalmi Norbert idén ünnepli a fotós pályája 20. éves jubileumát.

 

Azt sejtettem, hogy ez a 20 év bőven tartogat történeteket, de azzal nem számoltam, hogy Norbi nem csak fotós, hanem marketing szakember, nagykövete egy fotós márkának és nem utolsó sorban művész is, aki mesterien kötögeti össze kapcsolatai szálait, így építve egy szuper csapatot, közösséget, akikkel újra és újra harcba szállhat egy újabb jó ügyért...

Video

2. rész • Fókuszban a Női lélek

Sokat gondolkodtam, hogy vezethetném fel az interjú 2. részét. Természetesen szinte kötelező egy kis visszatekintés az előző részben történtekkel kapcsolatban, viszont kell valami, ami már sejteti azt, hogy mivel találkozhatunk a folytatásban. Egy fotóművész esetében a képei azok, amik felérnek akár 1000 szóval is, ezért most ahelyett, hogy sejtelmes sorokat biggyesztenék ide, hagyom, hogy Norbi fotói részben lerántsák a folytatás leplét.

3. rész • A Nagykövet

Természetesen most sem fogom elárulni a részleteket, annyit viszont leleplezhetek, hogy a 3. blokkban szó lesz arról a fotós világmárkáról, aminek Norbi már nem csak nagykövete, de a marketingese is. Tavaly ennek a cégnek a menetelésében történt egy komolyabb megtorpanás, amire a fotós világban sokan felkapták a fejüket és már csődről, a márka végnapjairól kezdtek beszélni. Kíváncsi voltam hogyan élte meg ezt a helyzetet Norbi és marketingesként milyen ötletekkel rukkolt elő, hogy mentse, ami menthető.

4. rész • Egy különleges fotókiállítás

Bánhalmi Norbert -profi fotós - Samsung The Frame kiállítás

Szerintem ilyen eddig még nem volt! Bánhalmi Norbert az Olympus világmárka hazai marketingese és egyben a Rege Galéria Tihany Kurátora, ezt nagyon kitalálta! A digitális fotókiállítás ötlete természetesen nem újdonság, hiszen az utóbbi időben számos kiállítást csak digitálisan, online volt mód megtekinteni.

 

A The Frame kiállítás viszont nagyon másról szól. Ez nem egy online kiállítás. Ahhoz, hogy megtekinthessük Tihanyba kell utaznunk. 1961 júniusában egy gazdasági udvar helyén megnyílt az Apátsági Rege Cukrászda és meghitt hangulatú belső terme már a kezdetektől fogva különböző kulturális programoknak, valamint kiállításoknak adott helyet, hiszen az akkori vezetőség nem titkolt szándéka az volt, hogy a cukrászda művészek találkozóhelye lehessen.

bottom of page