Életem első fotókiállítása Nőnap alkalmából 2014. március 7 -én került megrendezésre, mely 30 + 1 alkotásból állt.

A képeken 30 év feletti hölgyek szerepelnek, akik egy internetes portfólió fotózás felhívásra jelentkeztek önként. Fontos kérés volt, hogy olyan sminkkel és hajjal jöjjenek a fotózásra, amilyet hétköznapokon viselni szoktak. 

Persze akadtak kivételek, de fontosnak ítéltem, hogy minden egyes fotón önmagukat és ne egy alkalmilag megkreált "MŰalkotást" lássanak vissza.

 

A kiállítást követően a képeket a modellek megkapták, hogy minden nap szembesüljenek azzal a NŐvel, akik Ők maguk, ami bennük van! A kiállítás kurátora, Balogh Dávid művészettörténész.

Miért is hoztuk létre ezt a kiállítást?

 

A legtöbb Nő sokszor nem tudja, hogy vajon ki is ő valójában. Nincs tisztában a saját benső és külső értékeivel. Mi fotográfusok, az objektíven keresztül egy portfólió fotózás segítségével, sokféle világot látunk és láttatunk. De vajon tényleg azt adjuk vissza amit valójában látunk? A válasz erre nagyon rövid és egyszerű: NEM. Ugyanis a fotográfus mindig beleviszi a kép alkotásakor tudatosan vagy tudattalanul a saját pillanatnyi lelki világát, miközben érzékeli a modell lelkének minden rezdülését.

 

Ki vagy Te? Ki vagyok én?

 

A fenti kérdés olykor - olykor mindenkinek szöget üt a fejében. Ez az ego és a lélek párbeszéde. A választ nagyon nehéz megtalálni, mivel minden pillanatban más és más impulzus hat ránk, amire másképpen reagálunk. Ebből kifolyólag egy idő után a kérdés nem az lesz, hogy most ki vagyok Én, hanem ki akarok lenni? A Nőnapi fotókiállítás, hétköznapi hölgyeket mutat be, akikben ez a kérdés olykor - olykor szintén ott van valahol legbelül. Közös munkával megörökítettük mindazt, ami "Te" vagy. Felkutattuk közösen azt a szépséget ami bennük rejlik, amit talán nem is ismernek magukon és magukban. Látunk és a kiállításon láttatunk "Téged" aki ott vagy legbelül.

Kezdőlap

© Bánhalmi Norbert - profi fotós  / +36 70 469 83 97 / hello@norbertbanhalmi.com 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • instagram
  • pinterest
  • blogger