Második kiállításom, " Azok a régi kacér idők " címmel, 2014. július 19 -én. került megrendezésre, mely 24 alkotásból állt.

A képeken hétköznapi hölgyek szerepelnek, akik egy internetes felhívásra jelentkeztek önként. Ez valójában egy portfólió fotózás volt. A sminket, hajat és a körmöt, a budapesti Heaven In Style szépségszalon munkatársai, készítették el a modelleknek. A ruhákat és a kiegészítőket a modellek maguk szerezték be. Fontos kritérium volt a kiállításra való felkészülés során, hogy változatos formában legyen vissza adva a stílus és annak a különböző jegyei. A kiállítást követően a képeket a modellek, úgy mint az előzőnél, most is hazavihették. A kiállítás kurátora, Balogh Dávid művészettörténész.

Mit is takar ez a stílus igazán? 

 

A PIN - UP lány kifejezéssel a 40-es és az 50-es években elsősorban a szexis modelleket illették, akiknek a képeit a férfiak a falakra tűzték és innen ered az elnevezés is, hiszen a pin up angolul azt jelenti, feltűzni. Nem csoda, hogy rajongtak értük a férfiak, hiszen ezekről a képekről sugárzott a MAGABIZTOSSÁG, HUNCUTSÁG és az EGÉSZSÉGES EROTIKA. Ezeknek a nőknek a legfőbb jellemzői közé tartozik, hogy tisztában vannak adottságaikkal, TELE VANNAK ÉLETTEL és csábítással. Ilyen pin up lánynak számított például Marilyn Monroe vagy Betty Page.

 

A PIN - UP nem csak egy stílus, hanem EGY ÉLETÉRZÉS! Egy VIDÁM, BOHÓKÁS, mégis igen SZEXIS NŐ, aki JÓL ÉRZI MAGÁT A BŐRÉBEN és mer FELSZABADULT lenni. Megmosolyogtató, mégis nagyon kellemes érzés előszedni a szekrényből a régi pörgős szoknyákat, vagy édesanyánktól kölcsön kérni a portfólió fotózás erejéig egy - valamikor régen divatos volt - színes ruhát és hozzá passzoló gyöngyös ékszer szettet.

Kezdőlap

© Bánhalmi Norbert - profi fotós  / +36 70 469 83 97 / hello@norbertbanhalmi.com 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • instagram
  • pinterest
  • blogger