top of page
Bánhalmi Norbert - profi fotós - Ébredés az új kezdet! logó

Dr. Csernus Imre pszichiáter inspirálta a kiállítást

A Petőfi TV összeállítása a kiállításról

A kiállítás megnyitóján levetített videó, a Vincent & Vincent verseivel

Támogatóink, akik nélkül nem jöhetett volna létre:


 Ébredés – az Új kezdet című művészi aktfotó kiállítás,

melynek történeteiből, egy könyv is megszületett.

 

3. Helyszín:  Csolnoky Ferenc Kórház,

Onkológiai Centrum - Veszprém < részletek >

Megtekinthető: 2018. március 8. - folyamatosan

2. Helyszín:  Csendülő - Noszvaj < részletek >

Megtekinthető: 2017. május 20. - szeptember 30.

Bánhalmi Norbert előadása: 2017. május 7. 15:00 - 18:00 óra között a Stefánia Galériában < részletek >

1. Helyszín: Stefánia Palota - Budapest < ilyen volt a megnyitó > 
Megtekinthető: 2017. május 3. - május 15.

Ébredés – az Új kezdet!

Művészi fotókiállítás nőgyógyászati daganattal érintett hölgyek képeivel

 

 

Gondolkodtak már azon, hogy miből fakad a női szépség? Egy bájos mosoly, karcsú derék, csilingelő kacaj, vagy inkább egy szép dekoltázs, esetleg egy dús hajkorona? Mi történik, ha az utóbbiakat elveszítve, lecsupaszítva áll a nő egymagában? Lehet úgy is igazán nő, megélheti úgy is a nőiességét, ha már találkozott a ráknak nevezett rettegett betegséggel, amely nemcsak a testén, hanem a lelkén is mély sebeket ejtett? Sugározhat pusztán e sérült lélek is szépséget, és a sok trauma átélése után is hordozhat mindenki számára értékes tartalmat egy művészi aktfotó? Szép lehet az a test is, amely átélte a kezeléseket és műtétek által szabták újra?

 

Bánhalmi Norbert profi fotósDr. Csernus Imre inspirálására – arra a feladatra vállalkozott, hogy nőgyógyászati daganattal érintett hölgyekről készült különleges aktképekkel mutassa meg „a formán túli szépséget”. Célja az volt, hogy a betegséggel most küzdőknek és családtagjainak átadja az üzenetet, hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is. 

 

A zuglói impozáns kiállítótérben május 15.-éig láthatóak a képek és a hozzájuk írt versek, majd május 20 - szeptember 30-ig a noszvaji Csendülőben tekinthetőek meg. Aki esetleg lemaradna a kiállításokról, vagy a képek mögé akarna nézni, az megismerheti a modellek történetét a 15 fotóból összeállt könyvből. A kötetben szereplő hölgyek az elmesélt történeteikkel szeretnék felvillantani, mennyivel többek ők a megélt betegségnél. Mindenki egy–egy külön világ, különböző családi háttérrel, személyiséggel, sorssal, de mindenkinek küzdenie kell, vagy kellett egy olyan diagnózissal, aminek már rövid, hárombetűs neve is rettegést vált ki az emberekben. Balogh Dávid művészettörténész, művészeti elemzése itt olvasható.

 

Bánhalmi Norbert elmondása szerint a projekt során valamennyi modellje egy jellemfejlődésen ment keresztül. A képek elkészültével, történeteik papírra vetésével mindannyian magabiztosabbá váltak, készen arra, hogy 2017. május 3-án több száz ember előtt megmutassák képekbe álmodott csupasz valójukat, és azon érzelmeket, amelyek ezen testek mögött vannak.

Az esemény fővédnökei:

Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központ igazgatója és Dr. Csernus Imre pszichiáter 

A kiállítás kurátora: Kiss József

Művészeti vezető: Balogh Dávid művészettörténész

Ébredés az új kezdet! könyv rendelés
kiallitasikepek

Az kiállítás megnyitóján elhangzott beszédek

Az kiállítás megnyitóján készült képek