top of page
Fotókiállítás, 2016 május, Bálna, Budapest

Első nem önálló kiállításomon, Pest megyén belül, a Gödöllői járást képviselhettem!

Kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében, 2018. január 25.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy fotósként bekerülhettem ebbe az illusztris társaságba. A kiállításra életem legmeghatározóbb városában készített képeimet vittem el. 4 olyan, a számomra jelentőségteljes helyszínt és pillanatot ábrázoló fotót dolgoztattam ki, amiket már régóta szerettem volna nyomtatott formában is látni.

 

A keretezésért és a tökéletes nyomtatásért ezúton is köszönet, az ABC Dekor Kft -nek. A kinyomtatást követően a képek már gazdára is leltek. 

 

Ezért ez most dupla öröm számomra, hiszen a művész eltávozik előbb vagy utóbb, de a művészete általában túléli őt.

 

A kiállításon bemutatot 4 képet alább tekintheti meg. Az eseményről egy cikk is íródott, melyet itt tud elolvasni. A kiállítás kurátora, Balogh Dávid művészettörténész volt.

Bánhalmi Norbert - profi fotós - New York

De mi is pontosan ez a kiállítás sorozat?

 

A Pest Megyei Kormányhivatalban 2017 tavaszán egy rendhagyó képzőművészeti kiállítás sorozat vette kezdetét "Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei" címmel, amely egy-egy járás alkotóinak munkáival mutatja be Pest megye kortárs képzőművészeti életét.

A kiállítás kapcsán a szervezők teret adnak kevésbé ismert művészeknek is a bemutatkozásra, megnyitják a hivatal zárt világát a művészvilág felé, hogy kölcsönösen bepillanthassanak egymás tevékenységébe, világlátásába.

A kiállítások anyagát havi gyakorisággal cserélik, mely alkalmakkor általában egyszerre két-két járás kap lehetőséget településeik kiemelkedő értéket képviselő művészei által a bemutatkozásra.

Szőcs Réka, Balogh Dávid, Bánhalmi Norbert

" Azon vagyunk, hogy valamennyi járás valamennyi települése képviseltethesse magát legalább egy művésze által. Így a képzőművészeti ágak szinte mindegyike megjelenik a kiállításon: festészet, grafika, szobrászat, kisplasztika, éremművészet, textilművészet, fotóművészet, valamint az iparművészeti és a népi iparművészeti ágak sokasága. Így igazán nem nehéz hiteles és igényes tárlatot összeállítani.

 

Pest megyének nagyon gazdag a művészeti anyaga, ezért témájában, stílusában, technikai megoldásában szokatlanul változatos a kiállításunk.

A kiállító művészekre járási és települési vezetők segítségével találunk rá, de megkeresünk iskolákat, művelődési házakat is. A művészek számára természetesen ez a kiállítás egyfajta lehetőség is a publikációra. Hivatalunk megmutatja, hogy Pest megye járásaiban milyen sok tehetséges művész munkálkodik. Ezáltal ez a kiállítás egyfajta jószolgálati misszió is, hiszen a művészek számára kreatív munkájuk elismerése nagyon fontos.

 

A kiállítás egy sajtó nyilvános eseménnyel nyílik meg, ahova a művészeken és hozzátartozóikon kívül a járási és települési vezetőket, művelődési ház vezetőket stb, valamint a települési, járási, megyei médiumokat invitáljuk. A kiállító művészek emléklapot kapnak munkájuk és a kiállításon való szereplésük elismeréseképpen."

A kiállítás szervezői (balról jobbra): Szőcs Réka, Dohány Zsuzsa, és Balogh Dávid

Ezen a kiállításon, a Gödöllői és Gyáli Járások településeinek művészei által készített alkotások voltak láthatóak. A megnyitó ünnepségre 2018. január 25-én került sor

A kiállításon bemutatott képeim

Bánhalmi Norbert - New York
Bánhalmi Norbert - New York
Bánhalmi Norbert - New York
Bánhalmi Norbert - New York
bottom of page