top of page
Glamour / Művészi Akt fotózás - Bánhalmi Norbert fotóművész / profi fotós - Budapest & Bécs

Glamour fotózás

Művészi Akt fotózás

Fehérneműs-, Boudoir-, Fine Art fotózás stúdióban, vagy egy Ön által választott helyszínen.

Talán igazán ezzel a kiállítással kezdődött el minden. 2017 -ben egy sokak számára megdöbbentő művészi akt fotó kiállítást alkottam meg, közel 100 ember közreműködésével, Ébredés, az Új kezdet címmel. Modelljeim nőgyógyászati daganattal műtött Hölgyek voltak, akiket gyönyörű fekete - fehér fotókompozíciókon keresztül mutatok be. 

 

Ők azok a " Nagykövetek " akik megmutatják, hogy ismét lehet valaki a daganatos betegség után újra igazi Nő! Ez volt az a pont, ami elindított a művészi akt fotózás útján. A tudat, hogy legyen az Nő vagy férfi, egy ilyen fotósorozat hatékony segítséget és támogatást adhat önmagunk és a testünk elfogadására és szeretetére. 

Részletek

A legtöbben akik művészi akt fotózásra jönnek, pont egy változás előtt, közben vagy épp utánna vannak. Lényegében egy nagy mérföldkőhöz érkeztek az életükben és megakarják élni szabadon, természetesen. Mindenféle ítélkezés nélkül, teljes elfogadás mellett a nőiességüket / férfiasságukat, az intimitásukat.

Miről is szól valójában a művészi aktfotózás, és milyen pozitív hatásai lehetnek? 

 

Nem a cél a fontos, hanem az oda vezető út. Van aki évekig készül egy ilyen intim megnyílásra, viszont van olyan is, akit egy hirtelen elhatározás vezérel. A művészi aktfotózás, az őszinte Én megnyilvánulása.

 

Sokan csak intim testrészeket látnak egy művészi akt sorozatban, de az csak a felszín. Sokkal többek vagyunk! Hiszen vannak érzéseink, testi és lelki sérüléseink, és igen mindenkinek szüksége van a szeretetre és arra, hogy ne kelljen megfelelnie senkinek. Az a Nő vagy Férfi szeretne lenni, akit minden jó és rossz tulajdonságával együtt elfogadnak. Egy ilyen bizalmi környezetben, teljesen természetes ha az ember tele van örömmel, bánattal, szexuális energiával, érzelmekkel, vágyakkal stb. Ez mind mind az ember önmaga és azt szeretné viszont látni, a falak nélküli énjét.

Számomra mindig óriási megtiszteltetés, mikor valakinek tetszik a képi világ amit láttatok és velem szeretné a képeit elkészíttetni. Ezért sosem hibázhatok! De mit is takar ez valójában? Ebben a blogban olvashat egy történetet, amiben részletekbe menően megosztom az olvasóval az aktfotózás pszichológiáját. Minden egyes alkotásért én vagyok a felelős, ebből kifolyólag több lépcsős felkészülés előzi meg a konkrét fotózást.

 

Nem mindenkinek van szüksége akt fotóra ahhoz, hogy szépnek lássa magát. Legtöbbször a portfólió fotózás csomagokat szoktam javasolni, hiszen ez is feltárja és megmutatja a modell benső világát, többféle helyszínen és stílusban. Az akt pedig leginkább egy helyszínen készül, hiszen jóval intimebb a témakör. Mindannyian közölni szeretnénk valamit a fotóinkkal és valójában nem is a képekért jön el valaki egy fotózásra, hanem a képek által generált érzésért. Az elkészült képek úgy tapasztalom, hogy legtöbbször egy jó eszköz önmagunk elfogadásához és a boldogsághoz.

Számomra minden ember külön világ, és minden ember különleges. A mai világban pedig sajnos sokaknak háttérbe kell szorítani önmagát, hogy elfogadják. Egy fotózás mindig felszabadítja az embert, leveteti a hétköznapi szerepeket, és megmutatja az őszinte igazi énünket, legyen az árnyék vagy fény.

Az első lépés a művészi akt fotózás előtt is, egy személyes vagy telefonos egyeztetés:

 

Egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött személyes találkozót szoktam javasolni a Budapesti vagy a Bécsi fotóstúdióban, de a egy közösen megbeszélt helyszín is tökéletes lehet. Amennyiben ez nem kivitelezhető, online vagy telefonon keresztül tudjuk leegyeztetni az elképzeléseket. Akinek kevesebb az ideje, ajánlom figyelmébe ezt a rádiós interjút az aktfotózás és portfólió fotózással kapcsolatosan, amiben szinte minden fontos kérdést érintünk. 

Az első beszélgetéskor derül ki, hogy tényleg én vagyok -e az a fotós, akire a modellnek szüksége van:

 

Az egyeztetés ráerősít vagy épp rácáfol a modellben kialakult elképzelésekre. A személyes találkozókór ha a stúdióban történik, legtöbbször próba képet is készítek, mindezt díjmentesen. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy nem tudunk közösen alkotni és együtt működni, megpróbálok másik fotóst és stílust javasolni a megismert igényeknek megfelelően. Ellenben ha mindketten úgy érezzük, hogy tudunk együtt szépet alkotni, akkor itt beszéljük át az elképzeléseket s megtervezzük a művészi aktfotózás részleteit. Ideértve a stílusokat, ruhákat, kiegészítőket és nem utolsó sorban az időpontot. 

Akt fotós és fehérneműs fotós WorkShop pároknak!

 

Sokszor keresnek meg a férjek, hogy a párjuknak ajándékba adnák a glamour vagy akt fotózást. Férfi és egyben férjként is úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz dolog. Lényegében választ egy férfit a párjának a férfi, aki előtt az ő kedvese megmutatja a testét és a lelkét felszabadultan. Teljesen érthető az a lelki tusa ami ilyenkor a párok mind két tagjában lejátszódik. Látva és érezve ezeket, kidolgoztam egy workshop jellegű fotózást, ahol a stúdióban a férfit bevonva, a tökéletes megvilágításokat, beállítások és hangulatot vele  közösen hozzuk létre. Én is készítek fotókat és a ő is. A cél, hogy megmutassa, hogy mit lát gyönyörűnek álmai Hölgyén. A fotózást egy felkészülés előzi meg, ami lényegében abból áll, hogy kiválasztanak olyan stílusú és típusú képeket az interneten, amiket szeretnének megvalósítani, majd ezeken megpróbáljuk kivitelezni.

A művészi akt fotózás menete: 

 

Egy hosszabb beszélgetéssel indítjuk a fotózást. Amennyiben nem a stúdióban hanem az ön által kiválasztott helyszínen vagy az otthonában alkotunk, kicsit könnyebb ez a folyamat, mert Ön van otthon az adott helyen, tehát a feloldódási idő is rövidebb lehet. Ha jól belegondolunk nem hétköznapi dolog, hogy egy vadidegen előtt levetkőzünk és mind a lelkünket, mind pedig az intim energiáinkat megosztjuk vele. Általában mindenki azon gondolkozik, hogy hogyan is fog majd feloldódni. A titok az odafigyelésben rejlik. Az alkotási folyamatkor a fotós se nem Férfi, se nem Nő. Ő egy nemtelen lélek, aki tisztelettel, alázattal megfigyel és látja a modell lelkét. Ha közösen találjuk ki a képek üzenetét és közösen komponáljuk meg, akkor megvalósul az egyenrangúság, ami a fotós és a modell közötti kapcsolat alappillére. Ugyanis nem lehet alá és fölérendeltségi viszony, hiszen ilyen esetben nem tudja az ember önmagát adni. Erről az egyik kedves modellem írta meg a fotózása történetét, ahol a belső félelmeiről, a szégyenérzetéről, illetve a gátjai leküzdéséhez vezető lelki utat írja le megdöbbentő őszinteséggel és részletességgel. 

 

Minden esetben felöltözve, egy szép portrékép elkészítésével kezdjük el a fotózást, majd megmutatom. Ezen a ponton, csak akkor megyünk tovább, ha a végeredménnyel elégedett a modell.  Ezt követően pedig, fokozatosan jutunk el a glamouron / fehérneműs fotózáson keresztül a művészi aktfotózásig. 

 

Természetesen vannak akik nem igénylik ezt a procedúrát és egyből bele akarnak vágni az aktfotózásba. Nincs két egyforma ember és mindenkinek más és más az igénye.

Mi lesz az elkészült művészi akt képek sorsa:

Ezért az elkészült képeket helyben át is válogatjuk és minden esetben ha van rá igény, néhány képet azonnal közösen megretusálunk, hogy úgy távozhasson a modell, hogy jóval szebbnek és magabiztosabbnak  láthassa és érezhesse önmagát. A fotózás végén az összes fotó egy zárt felhő tárhely linkre kerül feltöltésre és így kerül átadásra. Ha igény van rá, akkor egy pendrive -on is oda tudom adni a képeket. Van amikor a modell nem tudja eldönteni, hogy mely képeket válassza retusálásra, ekkor elég csak a kiválasztott képek fájlnevét  utólag elküldeni emailben és mennyiségtől függően, 24 de legkésőbb 48 órán belül retusáltan visszaküldöm őket. 

 

A képek minden esetben törlésre kerülnek. A képek felhasználási és tulajdonjoga a modellt illeti, ezért is kerül átadásra az összes elkészült fotó. A referencia képeimet kifejezetten erre a célra tervezett fotózások adják.

 

A fotózás maga nem a fotók mennyiségével van mérve, hanem a rászánt időben:

 

Hiszen lehet, hogy akár már egy óra alatt is el tudjuk érni az előzetes felkészülés miatt azt, hogy jó pár szép és különleges fotó készüljön el. Természetesen itt is, mint minden más területen, minél több időt töltünk el a fotók elkészítésével, annál sokszínűbben tudjuk megmutatni a modell elképzeléseit és érzelmi világát. Illetve mindenkinek más az az időmennyiség, ami alatt feloldódik. Van aki nem tud teljesen elengedni, ebben az esetben javasolni szoktam, hogy addig menjünk el, amíg jól érzi önmagát inkább bontsuk ketté a fotózás időtartamát és jöjjön vissza egy másik alkalommal is. Ilyenkor az új alkalom díjmentes!

Mit is tud adni egy igazán szép művészi fotó?

 

Tekintse meg ebben videóban az oldal tetején említett művészi aktfotó kiállításban résztvevő Hölgyek számomra is meglepő első reakcióit, mikor meglátták az elkészült alkotásokat. Az ügyfeleim visszajelzései / beküldött történetei is nagyon fontosak a számomra, mert ezek adnak sokszor hitet és erőt. 

Galéria

Glamour / Művészi Akt galéria

Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Glamour és Művészi akt fotózás - Budapest és Bécs
Aktfotózás árak

Fotós csomagok / Időpontfoglalás

Hétfő & Csütörtök Budapest  |  Kedd & Péntek Bécs

bottom of page