top of page
akt16.gif

Glamour fotózás

Művészi Akt fotózás

Fehérneműs-, Boudoir-, Fine Art fotózás stúdióban, vag egy Ön által választott helyszínen.

2017 -ben egy sokak számára bizonyára megdöbbentő művészi aktfotó kiállítást alkottam meg, Dr. Csernus Imre pszichiáter inspirálására. A kiállítás címe: Ébredés, az Új kezdet! A SHE.hu és a Petőfi TV érzékeny beszámolója látható itt a videóban. 
Modelljeim nőgyógyászati daganattal műtött Hölgyek voltak, akiket gyönyörű fekete - fehér fotókompozíciókon keresztül
mutatok be. 

 

Ők azok a " Nagykövetek " akik  megmutatják, hogy ismét lehet valaki a daganatos betegség után újra igazi Nő! Hogyan is történik egy akt fotózás? Akit érdekel ajánlom figyelmébe a témában megjelent  cikket itt. A modellek történeteiből egy könyv is készült. 

Részletek

A legtöbben akik művészi aktfotózásra jönnek, pont egy változás előtt, közben vagy épp utánna vannak. Lényegében egy nagy mérföldkőhöz érkeztek az életükben és megakarják élni szabadon, természetesen. Mindenféle meg- és elitélés nélkül, teljes elfogadás mellett a nőiességüket / férfiasságukat, az intimitásukat.

 

Ahogyan talán ebben a beszámolóban is olvashatja. 

 

Talán a leglényegesebb dolog, hogy én mindenkit úgy fogadok el és úgy látok szépnek kortól, nemtől, testalkattól, identitástól függetlenül, ahogy van. A Hölgyek esetben ezt a változást próbáltuk jobban kifejteni a Vámos Miklóssal közösen létrehozott  A Nő világa című könyvben és a Hölgyek által beküldött történetekben is. 

Akit pedig érdekel, hogy miért vallom azt, hogy mindenkiről lehet gyönyörű képet készíteni, olvassa el a egy szkeptikus újságíró hölgy által rólam írt cikkét melynek a címe is már sokat mondó: Az első és utolsó aktfotózásom- Nem levetkőzni volt nehéz.

 

Miről is szól valójában a művészi aktfotózás, és milyen pozitív hatással van a modellre? 

 

Talán ez a témakör a legnagyobb kihívás a modell és a fotós számára is. Nemrégiben megjelent egy cikk egy ismert fotós magazinban, ahol többek között erre is kereste az újságíró a választ. A recept nagyon egyszerű, mindenkit elfogadok úgy ahogy van. Nem ítélkezek, nem befolyásolom és legfőképpen bizalommal, megértéssel és sok - sok szeretettel állok a világhoz. A művészi aktfotózás, az őszinte Én megnyilvánulása és ezt igyekeztem az itt látható referencia galériámon keresztül is megmutatni.

 

Sokan csak intim testrészeket látnak egy művészi akt sorozatban, de az csak a felszín. Sokkal többek vagyunk! Hiszen vannak érzéseink, testi és lelki sérüléseink, és igen mindenkinek szüksége van a szeretetre és arra, hogy ne kelljen megfelelnie senkinek. Az a Nő vagy Férfi szeretne lenni, akit minden jó és rossz tulajdonságával együtt elfogadnak. Ugye, hogy teljesen természetes ha az ember tele van örömmel, bánattal, szexuális energiával, érzelmekkel, vágyakkal stb. Ez mind mind az ember önmaga és azt szeretné viszont látni, a falak nélküli énjét.

Számomra mindig óriási megtiszteltetés, mikor valakinek tetszik a képi világ amit láttatok és velem szeretné a képeit elkészíttetni. Ezért sosem hibázhatok! De mit is takar ez valójában? Ebben a blogban olvashat egy történetet, amiben részletekbe menően megosztom az olvasóval az aktfotózás pszichológiáját. Minden egyes alkotásért én vagyok a felelős, ebből kifolyólag több lépcsős felkészülés előzi meg a konkrét fotózást.

 

Nem mindenkinek van szüksége akt fotóra ahhoz, hogy szépnek lássa magát. Legtöbbször a portfólió fotózás csomagokat szoktam javasolni, hiszen az feltárja és megmutatja a modell benső világát, többféle helyszínen és stílusban. Az akt pedig leginkább egy helyszínen készül, hiszen jóval intimebb a témakör. Mindannyian közölni szeretnénk valamit a fotóinkkal és valójában nem is a képekért jön el valaki egy fotózásra, hanem a képek által generált érzésért. Az elkészült képek úgy tapasztalom, hogy legtöbbször egy jó eszköz önmagunk elfogadásához és a boldogsághoz.

Számomra minden ember külön világ, és minden ember különleges. A mai világban pedig sajnos sokaknak háttérbe kell szorítani önmagát, hogy elfogadják. Ennek jegyében készült 2015-ben, a Nő 50 árnyalata című fotókiállításom, ahol igyekeztem feltárni és bemutatni a hölgyek különböző hangulatait és arcait. Sokszor mondják, hogy egy olyan arcukat hoztam elő, amit nem is tudtak, hogy létezik. Ezekről a felismerésekről, az első  Ébredés az Új kezdet című könyvem kapcsán , nemrégiben, egy nagyon mély riport készült velem, mely az alábbi videóban látható. 

IMG_6470_edited_edited.jpg

Mi van a színfalak mögött?

Az első lépés a művészi aktfotózás előtt is, egy személyes vagy telefonos egyeztetés:

 

Egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött személyes találkozót szoktam javasolni a fotóstúdióban Budapesten, vagy egy közösen megbeszélt helyszínen. Amennyiben ez nem kivitelezhető, online vagy telefonon keresztül tudjuk leegyeztetni az elképzeléseket. Akinek kevesebb az ideje, ajánlom figyelmébe ezt a rádiós interjút az aktfotózás és portfólió fotózással kapcsolatosan, amiben szinte minden fontos kérdést érintünk. Amennyiben nem a stúdióban hanem a saját otthonában vagy külső helyszínen szeretné a fotózást, azt is itt tudjuk átbeszélni. 

Az első beszélgetéskor derül ki, hogy tényleg én vagyok -e az a fotós, akire a modellnek szüksége van:

 

Az online egyeztetés ráerősít vagy épp rácáfol a modellben kialakult elképzelésekre. Amennyiben a találkozókor esetleg úgy gondoljuk, hogy nem tudunk közösen alkotni és együtt működni, megpróbálok másik fotóst és stílust javasolni a megismert igényeknek megfelelően. Ellenben ha mindketten úgy gondoljuk, hogy tudunk együtt szépet alkotni, akkor itt beszéljük át az elképzeléseket s megtervezzük a művészi aktfotózás részleteit. Ideértve a stílusokat, ruhákat, kiegészítőket és nem utolsó sorban az időpontot. 

Akt fotós és fehérneműs fotós WorkShop pároknak!

 

Sokszor keresnek meg a férjek, hogy a párjuknak ajándékba adnák a glamour vagy aktfotózást. Férfi és egyben férjként is úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz dolog. Lényegében választ egy férfit a párjának a férj, aki előtt az ő kedvese megmutatja a testét és a lelkét felszabadultan. Teljesen érthető az a lelki tusa ami ilyenkor a párok mind két tagjában lejátszódik. Látva és érezve ezeket, kidolgoztam egy workshop jellegű fotózást, ahol a stúdióban a férjet bevonva, a tökéletes megvilágításokat, beállítások és hangulatot, vele  közösen hozzuk létre. Én is készítek fotókat és a ő is. A cél, hogy megmutassa, hogy mit lát gyönyörűnek álmai Hölgyén. A fotózást egy felkészülés előzi meg, ami lényegében abból áll, hogy kiválasztanak olyan stílusú és típusú képeket az interneten, amiket szeretnének megvalósítani, majd ezeken megpróbáljuk kivitelezni.

A művészi aktfotózás menete: 

 

Úgy mint a portfólió fotózás esetében, itt is egy hosszabb beszélgetéssel indítjuk a fotózást. Amennyiben nem a stúdióban hanem az ön által kiválasztott helyszínen vagy az otthonában alkotunk, kicsit könnyebb ez a folyamat, mert Ön van otthon az adott helyen, tehát a feloldódási idő is rövidebb lehet. A fotós számára mindig óriási megtiszteltetés mikor valaki azt mondja, neki hogy " azt szeretném, hogy te örökítsd meg a testem és a lelkem ". Ha jól belegondolunk nem hétköznapi dolog, hogy egy vadidegen előtt levetkőzünk és mind a lelkünket, mind pedig az intim energiáinkat megosztjuk vele. Általában mindenki azon gondolkozik, hogy hogyan is fog majd feloldódni. A titok az odafigyelésben rejlik. Ha közösen találjuk ki a képek üzenetét és közösen komponáljuk meg, akkor megvalósul az egyenrangúság, ami a fotós és a modell közötti kapcsolat alappillére. Ugyanis nem lehet alá és fölérendeltségi viszony, hiszen ilyen esetben nem tudja az ember önmagát adni. Erről az egyik kedves modellem írta meg a fotózása történetét, ahol a belső félelmeiről, a szégyenérzetéről, illetve a gátjai leküzdéséhez vezető lelki utat írja le megdöbbentő őszinteséggel és részletességgel

 

Ha kigondoltuk az első képet, akkor minden esetben felöltözve kezdjük el a fotózást. A képek elkészültét követően, azonnal megretusáljuk és csak akkor megyünk tovább, ha a végeredménnyel elégedett a modell. Ezt követően tud a modell lengébben öltözni és ha azok a képek is tetszenek neki, akkor fokozatosan jutunk el a művészi aktfotózásig.

 

Természetesen vannak akik nem igénylik ezt a procedúrát és egyből bele akarnak vágni az aktfotózásba. Ez az ő döntésük, mert mi fotósok mindenkit olyannak fogadunk el, amilyen.  Ezért nincs olyan, hogy valaki furcsa, vagy nem normális hiszen mi tudjuk, hogy nincs két egyforma ember és mindenkinek más és más a fogalma a normálisról és a természetesről.

 

Legutóbbi fotókiállításomban, szerettem volna megmutatni, ahol nőgyógyászati daganattal műtött hétköznapi Hölgyekről készítettem művészi aktfotó sorozatot, hogy valójában minden ember gyönyörű. A kiállítás aktfotós képei itt tekinthetőek meg. 

Mi lesz az elkészült művészi akt képek sorsa:

A képek minden esetben törlésre kerülnek. A titkosított és zárt felhő tárhelyen addig van csak jelen amíg Ön szeretné. Maximum 1 évig kerülhet eltárolásra. A képek felhasználási és tulajdonjoga a modellt illeti, ezért is kerül átadásra az összes elkészült fotó.

 

A fotózás maga nem a fotók mennyiségével van mérve, hanem a rászánt időben:

 

Hiszen lehet, hogy akár már egy óra alatt is el tudjuk érni az előzetes felkészülés miatt azt, hogy jó pár szép és különleges fotó készüljön el. Természetesen itt is, mint minden más területen, minél több időt töltünk el a fotók elkészítésével, annál sokszínűbben tudjuk megmutatni a modell elképzeléseit. Illetve mindenkinek más az az időmennyiség, ami alatt feloldódik. Van aki nem tud teljesen elengedni, ebben az esetben javasolni szoktam, hogy addig menjünk el, amíg jól érzi önmagát inkább bontsuk ketté a fotózás időtartamát és jöjjön vissza egy másik alkalommal is. 

 

A művészi aktfotózáskor a modell szépségén, hangulatán és érzésein van a fókusz. Sejtelmességbe burkolózva.

 

Ezért az elkészült képeket helyben át is válogatjuk és minden esetben legalább egy képet azonnal közösen megretusálunk, hogy úgy távozhasson a modell, hogy jóval szebbnek és magabiztosabbnak  láthassa és érezhesse önmagát. A fotózás végén az összes fotó alapjába véve egy jelszóval zárt dropbox linkre kerül feltöltésre és így kerül átadásra. Ha igény van rá, akkor egy pendrive -on is oda tudom adni a képeket. Van amikor a modell nem tudja eldönteni, hogy mely képeket válassza retusálásra, ekkor elég csak a kiválasztott képek fájlnevét  utólag elküldeni emailben és mennyiségtől függően, 24 de legkésőbb 48 órán belül retusáltan visszaküldöm őket. 

 

Fontos megemlítenem, hogy minden esetben törlésre kerülnek a képek, a modell válik a kizárólagos tulajdonosává az anyagnak és csak az ő engedélyével kerülhet bármi referenciaként felhasználásra. Igény esetén természetesen biztonsági mentésként a képanyagot teljes diszkréció mellett archiválom, ezt a célt szolgálja a jelszóval védett dropbox mappa.

 

Mit is tud adni egy igazán szép művészi fotó?

 

Tekintse meg az alábbi videóban a már általam fentebb említett művészi aktfotókiállításban résztvevő Hölgyek számomra is meglepő első reakcióit, mikor meglátták az elkészült alkotásokat. Az ügyfeleim visszajelzései is nagyon fontosak a számomra, mert ezek a vélemények nekem szólnak és sokszor adnak hitet és erőt. 

Referencia Galéria

Galéria
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Boudoir és Művészi akt fotózás - Budapest, Wien
Aktfotózás árak

Fotó csomagok / Időpontfoglalás

bottom of page