top of page
Üzleti portré fotózás és NFT profilkép készítés

CV / Önéletrajz fotózás 

Üzleti Portré fotózás

Kreatív és klasszikus portré fotózás, közösségi- és weboldalakra, LinkedIn -re, PR cikkbe.

Egy jó portréfotót évekig használunk, ezért lényegében tökéletes befektetés lehet. A portréfotózás, mindig kényes téma, hiszen a legtöbb ember tud olyan dolgot mondani az arcán, amivel nem elégedett. Természetesen ezek mind korrigálhatóak eltüntethetőek, mindenki maga dönti el, hogy milyen mértékig. 

Sokan szeretnék ha utómunkázva lenne az elkészült kép, mert az professzionálisabb hatást nyújt a néző felé. Minden esetben teszek javaslatot, hogy a természetesség határait meddig súrolhatjuk, hogy  még önmaga maradjon  a modell. Az itt látható riportfilmben, megtekinthető, hogy hogyan is működik a retusálás és milyen szempontok alapján.

Részletek

Hozzávetőleg 200-250 álláskereső adja be az önéletrajzát egy átlagos álláshirdetésre. A személyzeti kiválasztásért felelősöknek így nem sok ideje marad a beérkezett jelentkezők rostálására átlagosan általában 2 percet szentelnek egy-egy anyagnak. Szinte mindig a fényképet nézik meg először, ami szinte másodpercek alatt kell, hogy hasson.

Az alábbi képekből is látható, hogy az én ügyfeleim javarészt olyan emberek, akik ki akarnak tűnni a többiek közül. Van aki, agyonretusált képet szeretne, van aki fekete - fehéret, vagy épp eltolt színeket. S olyan is van, aki önmagát szeretné mindenféle utómunka nélkül viszont látni. Igény esetén, az összes elkészült fotót átadom.

 

Mielőtt viszont belevágnék, hogy hogyan is készül a jó portréfotó, akinek ideje engedi, olvassa el egy szkeptikus újságíró hölgy cikkét itt, aki véletlenül jelen volt egy átlagosnak egyáltalán nem mondható önéletrajz fotózáson. Ha van egy kicsit több ideje, akkor ebből a rendhagyó videó interjúból szinte minden felmerülő kérdésére választ kaphat.

Hogyan is zajlik és mennyibe kerül egy portréfotózás vagy önéletrajz fotózás / CV fotózás ?

A legtöbben attól tartanak, hogy semmilyen arcot nem lesznek képesek kihozni önmagukból nem, hogy még egy jó pózt. Meg kell, hogy nyugtassam őket, nincs is erre szükség. Szeretem a kihívásokat, főleg ha valaki úgy érkezik, hogy nem szereti ha fotózzák, nem tartja magát fotógénnek és legszívesebben már túl is lenne az egészen. Hiszen számára ez egy szükséges rossz. Van egy jó hírem, nálam ezek csak tévhitek. Bárkiből ki tudom hozni a tökéletes karaktert, még akkor is ha ezt lehetetlennek érzi. Ha valakinek több féle fotóra van szüksége, neki inkább a portfólió fotózás ajánlanám, hiszen mind időben, mind pedig az elkészült képek változatosságát tekintve is jóval többet nyújt. Visszatérve a portréfotózásra, nem is kell sokat a kamera előtt állni, mert pár perc leforgása alatt tudok olyan képet létrehozni, amitől valószínüleg le fog esni az Ön álla. Erre talán garancia a több mint 600 db 5 csillagos pozitív visszajelzés a vendégkönyvemben


De még is mit tudok nyújtani a fotózás alkalmával Önnek?

 

A hazai és külföldi viszonylatban is az elvárásoknak és az általános önéletrajz igényeknek tökéletesen megfelelő portré képeket készítünk. Valójában itt igazából az igények tekintetében, csak az Ön kreativitása szabhat határt. Mindenkinek más és más az elképzelése, igyekszem minél szélesen spektrumban megvalósítani őket. Ezt az általam készített portré fotókon keresztül itt, a fenti galériában is próbáltam kicsit megmutatni. Nem kell pózernek lenni a tökéletes képhez, simán működik ez erőlködés nélkül is. Nagy hangsúlyt fektetek a beállításra, a pályázni kívánt pozíciónak leginkább megfelelő fény, szín és hangulat egyensúlyára. A jó portréfotózás úgy gondolom több egy egyszerű fotó készítésnél, mert színtiszta pszichológia és személyre / egyénre kell szabni, nem lehet sablonokban gondolkodni. A képeknek ugyanis mindig üzenete van, információt, jellemvonásokat közvetít a néző irányába. Ahhoz, hogy mindig a legjobbat tudjam adni a modellnek, folyamatosan képeznem kell magam, hazai és külföldi szakmai konferenciákon keresztül, valamint  figyelem és követem a világban a trendek alakulását.

Hogyan történik a portréfotózás?

Nagy a felelősség rajtam, mert egy jól elkészült portré fotó, hitet és önbizalmat adhat, és kulcs lehet az álom álláshoz és egy jobb élethez. A rossz fotó pedig pont az ellenkezőjét generálja és akár tönkre is tudja tenni a modell önértékelését. Ezért nem hibázhatok, nem végezhetek fél munkát.  Portréfotózáskor igény esetén, egész alakos képeket is készítek, stúdió vagy szabadtéri környezetben.

• A CV vagy ahogy többen ismerik önéletrajz fotózást, egy beszélgetéssel kezdjük. 

• Majd ennek folyamán kialakul bennem  a modell igényei alapján egy koncepció. 

• Körülbelül 10 - 20 képet készítek el, amiből 3 -at vagy igény esetén többet is retusálunk.

• Sokan a portré kép mellé teljes alakos fotót is szeretnének, igény esetén ezt is tartalmazza ez a fotós csomag.

 

Van mikor újra gondolom a már kitalált koncepciót, mert amit előzetesen a beszélgetéskor elképzeltem, élőben már nem azt a mondanivalót hordozza, amit szerettünk volna bele csempészni. Ilyenkor több alternatívát is mutatok, hogy ki lehessen választani a legmegfelelőbbet. 

 

Mind a portréfotózás hozzávetőlegesen 30 - 60 perc alatt megvan. 

 

• Addig készítjük a képeket, még mind ketten nem mondjuk rá egy fotóra, hogy "ez az, ez a tökéletes".

• Mihelyst megvan a tökéletes fotó  "címlapfotó" szerű retusálást csinálok rajta helyben, mintha egy üzleti magazinba kerülne.

• Fontos, számomra, hogy olyan CV fotó készüljön el, amire büszke a tulajdonosa! Az elkészült képet azonnal helyben retusálva az eredeti formátumon, illetve fekete - fehér valamint színes formában is ha igény van rá, egy titkosított felhő tárhelyre feltöltve adom át.

• A képek minden esetben a megrendelő tulajdonát képezik, azokat szabadon használhatja. Nálam csak a tárhelyen kerül elmentésre addig, amíg az ügyfél szeretné. Maximum 1 éves időtartamban. 

Miért fontos nekem, hogy tökéletes legyen a fotó? 

Tudom, hogy néha aki önéletrajz fotót szeretne, nem az hajtja, hogy tökéletes legyen a kép. Pusztán csak, hogy legyen egy használható fotója. Ellenben én a tökéletest szeretném neki adni, még akkor is, ha épp nem érzi a fotózás pillanatában önmagát annak a modell. Felelősséggel tartozom minden egyes általam készített fotóért! Ahhoz, hogy jobban megértse a pszichológiai hátterét a fotózásnak, ajánlom figyelmébe a Nincs rossz modell, csak rossz fotós című blogbejegyzésemet.

Portréfotózás árak

 Kérdése van? 

  • Online elérhető

    Díjmentes személyes konzultáció velem, a ZOOM -on


    30 perc

    Díjmentes

Alább elolvashatja, hogy miért is érdemes a személyiségnek és a jellemnek megfelelő portré fotóval pályázni.

Használja ki az első benyomás nyújtotta esélyét, kezdje egy tökéletes önéletrajz fotóval.

 

Biztosan Ön is megkérdezte már magától, mi különbözteti meg a jó portré fotót egy rossztól az önéletrajzon, és milyen jelentőséggel bír egyáltalán egy fénykép, mikor beadjuk jelentkezésünket egy állásra.Hozzávetőleg 200 - 250 álláskereső adja be a jelentkezését egy átlagos álláshirdetésre. A személyzeti kiválasztásért felelősöknek így nem sok ideje marad a beérkezett jelentkezők rostálására átlagosan általában 2 percet szentelnek egy-egy anyagnak. Szinte mindig a fényképet nézik meg először, ezért kell ennek első ránézésre kifejezőnek lennie, hogy pozitívan emelkedjen ki a többi közül. Hiszen az első benyomást ezen keresztül nyújtja, ezáltal nyílik az első, és talán vissza nem térő lehetősége, hogy szimpatikus és kompetens képet alakítson ki magáról.

Éppen ezért jobban teszi, ha a nyaralási vagy pillanatfelvételeket bármennyire is jól sikerültek azok, elfelejti. Ugyanígy tabunak számítanak a fénykép-automatákban készült képek is, igaz hogy olcsóbbak és könnyebben beszerezhetőek, de sajnos úgy is néznek ki. További aranyszabály: lehetőleg ne használjon 2 évnél régebbi fotókat sem.

 

Egy önéletrajz fotó, több, mint egy pillanatfelvétel.

 

Valóban sokszor nem egyszerű összehozni egy jó felvételt, de portréja az ideális esetben visszatükrözi a személyiségét, kisugárzását és karakterét. Figyeljen arra, hogy a fotón azokat a tulajdonságait és képességeit próbálja kifejezni, melyek a kívánt állásnál előnyt jelenthetnek. A rendelkezésére álló lehetőségek száma nagy – az öltözet és a testtartás, a beállítás és formátum megválasztásától egészen addig a kérdésig, hogy színes vagy fekete-fehér felvételt készíttetünk. De minél inkább tisztában van azzal, mit szeretne kifejezni a fényképpel, hogyan szeretné magát láttatni, annál egyszerűbb a fényképésznek is ezt a fotóra átültetni, és annál elégedettebb lesz az eredménnyel Ön is.

 

A tökélete portréfotó, a kisugárzáson múlik!

 

Próbálja úgy kiválasztani a fényképezkedés időpontját, hogy az az Ön napja legyen! Minél jobb a hangulata, minél magabiztosabb, annál nagyobb lesz a kisugárzása a fényképeken. Kerülje a kapkodást és a stresszt, hogy a felvételeken kipihentnek és nyugodtnak hasson. Mosolyogjon! Ez alatt persze nem egy görcsös arckifejezés értendő, inkább egy szívélyes, mosolygós tekintet így nyílt, őszinte és szimpatikus benyomást kelthet. Egy jó fényképésznek megvan az érzéke a jó pillanat elkapásához, és néhány próbafelvétel után együtt beszélhetik meg, azok mennyire felelnek meg az elképzeléseinek. Bizonytalanság esetén inkább klasszikus stílus.

 

Válasszon a szakterületnek és beosztásnak megfelelő öltözetet. Kreatív szakmáknál akár dönthet valami kevésbé szokványos mellett, de a klasszikus állásoknál maradjunk inkább a konzervatív kosztümnél vagy öltönynél. És még egy nagyon fontos dolog: jól kell hogy érezze magát a második bőrében is. Ellenkező esetben azt az érzetet kelti, hogy beöltözött valamibe, amivel nem tud azonosulni ez pedig nem éppen bizalomgerjesztő. Válasszon előnyös színeket. Nyugodtan vigyen különböző összeállításokat magával, így a különböző cégekhez és állásokra beadandó pályázatoknál választani tud a klasszikus irodai vagy egy lazább felvétel között.

 

Színes vagy fekete-fehér képet használjak az önéletrajzomba?

 

Hogy színes vagy fekete-fehér fényképet választ, teljes mértékben Öntől függ. Sok tanácsadó cég a fekete-fehér fotót ajánlja, mivel az tartózkodóbb, tárgyilagosabb, de ugyanakkor érdekesebb is, mivel árnyaltabb értelmezési lehetőséget nyújt az arc megítélésénél – a hiányzó szín jobban megmozgatja a fantáziát. Persze egy színes fénykép is nagyon beszédes tud lenni, ám ebben az esetben annál inkább ügyelnünk kell a felvétel minőségére, a stílusos ruházatra és szolid sminkre. A mintás nyakkendők, extravagáns sminkvariációk és túlméretezett ékszerek nagyon zavaróan tudnak hatni.

 

Milyen keretek között?

 

A formátum és beállítás tekintetében is van bizonyos játéktere. Az álló és a fekvő kép is elfogadott, bár ideális esetben a fénykép mérete 1:1 képarányú. Felejtse el azonban a levelezőlap nagyságú és egészalakos fotókat, kivéve persze ha egy modellügynökséghez szeretné beadni a pályázatát.

 

Tartsa is meg az ígéretét.

 

Fényképe előrevetíti céltudatosságát és motiváltságát. Egy professzionális önéletrajz / CV fotó azt a benyomást közvetíti, hogy Ön méltó a kívánt pozícióra, továbbá felkelti az érdeklődést a személyisége iránt, és hogy közelebbről is megismerhessék. Ha ezt elérte, már csak Önön múlik, meg tud e felelni a felkeltett elvárásoknak. De persze erre is fel lehet készülni.

forrás: allasmonitor.hu