Corner
Corner

Egy jó portréfotót évekig használunk, ezért lényegében tökéletes befektetés lehet. A portréfotózás, mindig kényes téma, hiszen a legtöbb ember tud olyan dolgot mondani az arcán, amivel nem elégedett. Természetesen ezek mind korrigálhatóak eltüntethetőek, mindenki maga dönti el, hogy milyen mértékig. 

Sokan szeretnék ha utómunkázva lenne az elkészült kép, mert az professzionálisabb hatást nyújt a néző felé. Minden esetben teszek javaslatot, hogy a természetesség határait meddig súrolhatjuk, hogy  még önmaga maradjon  a modell. Az itt látható riportfilmben, megtekinthető, hogy hogyan is működik a retusálás és milyen szempontok alapján.

Portré fotózás / CV -, / Önéletrajz fotózás

Kreatív és hagyományos portréfotózás,  közösségi- és weboldalakra, önéletrajzba, linkedin -re, társkeresőre, PR cikkbe. 

Hozzávetőleg 200-250 álláskereső adja be az önéletrajzát egy átlagos álláshirdetésre. A személyzeti kiválasztásért felelősöknek így nem sok ideje marad a beérkezett jelentkezők rostálására – átlagosan általában 2 percet szentelnek egy-egy anyagnak. Szinte mindig a fényképet nézik meg először, ami szinte másodpercek alatt kell, hogy hasson.

Az alábbi képekből is látható, hogy az én ügyfeleim javarészt olyan emberek, akik ki akarnak tűnni a többiek közül. Van aki, agyonretusált képet szeretne, van aki fekete - fehéret, vagy épp eltolt színeket. S olyan is van, aki önmagát szeretné mindenféle utómunka nélkül viszont látni. Igény esetén, az összes elkészült fotót átadom.

 

Mielőtt viszont belevágnék, hogy hogyan is készül a jó portréfotó, akinek ideje engedi, olvassa el egy szkeptikus újságíró hölgy cikkét itt, aki véletlenül jelen volt egy átlagosnak egyáltalán nem mondható önéletrajz fotózáson. Ha van egy kicsit több ideje, akkor ebből a rendhagyó videó interjúból szinte minden felmerülő kérdésére választ kaphat.

Önéletrajz fotózás stúdióban
Önéletrajz fotózás stúdióban

A fehér - szürke átmenetes háttér egy CV fotó esetében eleganciát és minőséget tükröz.

press to zoom
Portréfotózás a természetben
Portréfotózás a természetben

Közösségi oldalakra és LinkedIn -re is tökéletes választás lehet egy szabadban elkészített portré fotó.

press to zoom
Önéletrajz fotózás irodai környezetben
Önéletrajz fotózás irodai környezetben

Céges portréfotózásra illetve önéletrajzba is alkalmas lehet egy munka környezetben történő fotósorozat. Abban az esetben, ha környezet kiemelését Ön fontosnak tartja.

press to zoom
Könnyed stílusú portréfotó
Könnyed stílusú portréfotó

Az ilyen fajta kép inkább kiegészítőként jöhet szóba egy CV fotózás mellé és kifejezetten a közösségi oldalakra javasloml.

press to zoom
Élfényes önéletrajzi fotózás a mélyebb érzelmek kiemelésére
Élfényes önéletrajzi fotózás a mélyebb érzelmek kiemelésére

Az ilyen stílusú portréképek tökéletesek lehetnek azokba az önéletrajzokba, ahol nem az arcot szeretnénk fókuszba helyezni, hanem a kép hangulatát szeretnénk elmélyíteni.

press to zoom
Stúdiós CV fotózás 2 oldali megvilágítással
Stúdiós CV fotózás 2 oldali megvilágítással

Karakteres és határozott megjelenést tud kölcsönözni egy önéletrajzba szánt portréfotónak a két oldali élfényes megvilágítás.

press to zoom
Sötét hátteres önéletrajzi fotózás
Sötét hátteres önéletrajzi fotózás

Leginkább felsővezetőknek szánt fotó típus a fekete vagy sötét háttérrel rendelkező CV fotó. Az eredmény határozottságot és céltudatosságot sugalló portré fotó lesz.

press to zoom
Külső helyszínen történő portréfotózás
Külső helyszínen történő portréfotózás

A kamerából elnéző portréfotók nem kifejezetten CV -be való képek. Ezért önéletrajz fotózás mellé ajánlom kiegészítő fotóként.

press to zoom
Utcán készült önéletrajzi fotózás
Utcán készült önéletrajzi fotózás

Egy - egy karakterhez kifejezetten jól illeszkedhet az utcai környezetben elkészült önéletrajzi fotó. Azoknak ajánlom, akik nem hagyományos képekben gondolkoznak.

press to zoom

Hogyan is zajlik és mennyibe kerül egy portréfotózás vagy önéletrajz fotózás / CV fotózás ?

A legtöbben attól tartanak, hogy semmilyen arcot nem lesznek képesek kihozni önmagukból nem, hogy még egy jó pózt. Meg kell, hogy nyugtassam őket, nincs is erre szükség. Szeretem a kihívásokat, főleg ha valaki úgy érkezik, hogy nem szereti ha fotózzák, nem tartja magát fotógénnek és legszívesebben már túl is lenne az egészen. Hiszen számára ez egy szükséges rossz. Van egy jó hírem, nálam ezek csak tévhitek. Bárkiből ki tudom hozni a tökéletes karaktert, még akkor is ha ezt lehetetlennek érzi. Ha valakinek több fotóra is szüksége van, nekik inkább a portfólió fotózás csomagot ajánlanám, hiszen mind időben, mind pedig az elkészült képek változatosságát tekintve is jóval többet nyújt. Visszatérve a portréfotózásra, nem is kell sokat a kamera előtt állni, mert pár perc leforgása alatt tudok olyan képet létrehozni, amitől valószínüleg le fog esni az Ön álla. Erre talán garancia a több mint 600 db 5 csillagos pozitív visszajelzés a vendégkönyvemben


De még is mit tudok nyújtani a fotózás alkalmával Önnek?

 

A hazai és külföldi viszonylatban is az elvárásoknak és az általános önéletrajz igényeknek tökéletesen megfelelő portré képeket készítünk. Valójában itt igazából az igények tekintetében, csak az Ön kreativitása szabhat határt. Mindenkinek más és más az elképzelése, igyekszem minél szélesen spektrumban megvalósítani őket. Ezt az általam készített portré fotókon keresztül itt, a fenti galériában is próbáltam kicsit megmutatni. Nem kell pózernek lenni a tökéletes képhez, simán működik ez erőlködés nélkül is. Nagy hangsúlyt fektetek a beállításra, a pályázni kívánt pozíciónak leginkább megfelelő fény, szín és hangulat egyensúlyára. A jó portréfotózás úgy gondolom több egy egyszerű fotó készítésnél, mert színtiszta pszichológia és személyre / egyénre kell szabni, nem lehet sablonokban gondolkodni. A képeknek ugyanis mindig üzenete van, információt, jellemvonásokat közvetít a néző irányába. Ahhoz, hogy mindig a legjobbat tudjam adni a modellnek, folyamatosan képeznem kell magam, hazai és külföldi szakmai konferenciákon keresztül, valamint  figyelem és követem a világban a trendek alakulását.

 

Nemrégiben egy komoly kihívást állítottam magam elé. Közel 3 óra alatt, 24 különböző korú, testalkatú és stílusú fotós kollégáról készítettem el a szakmai portréfotóját hétköznapi körülmények között. Lényegében az utcán. Egy fotósnak a az egyik legnagyobb kihívás egy kollégáról képeket készíteni főleg olyat, amin tetszik is önmagának. Nagyon féltem attól, hogy tudom -e teljesíteni ezt a kihívást, és valóban tudok -e ennyi idő alatt, csak napfény és árnyék kombinációjával, a " modell " számára is tökéletes képet készíteni. Végül sikerült! Az eredményt itt láthatja, egy rövid videó formájában.

 

Hogyan történik a portréfotózás?

Nagy a felelősség rajtam, mert egy jól elkészült portré fotó, hitet és önbizalmat adhat, és kulcs lehet az álom álláshoz és egy jobb élethez. A rossz fotó pedig pont az ellenkezőjét generálja és akár tönkre is tudja tenni a modell önértékelését. Ezért nem hibázhatok, nem végezhetek fél munkát.  Portréfotózáskor igény esetén, egész alakos képeket is készítek, stúdió vagy szabadtéri környezetben.

• A CV vagy ahogy többen ismerik önéletrajz fotózást, egy beszélgetéssel kezdjük. 

• Majd ennek folyamán kialakul bennem  a modell igényei alapján egy koncepció. 

• Körülbelül 10 - 20 képet készítek el, amiből 3 -at vagy igény esetén többet is retusálunk.

• Sokan a portré kép mellé teljes alakos fotót is szeretnének, igény esetén ezt is tartalmazza ez a fotós csomag.

 

Van mikor újra gondolom a már kitalált koncepciót, mert amit előzetesen a beszélgetéskor elképzeltem, élőben már nem azt a mondanivalót hordozza, amit szerettünk volna bele csempészni. Ilyenkor több alternatívát is mutatok, hogy ki lehessen választani a legmegfelelőbbet. 

 

Mind a portréfotózás, mind pedig az önéletrajz -, / CV fotózás, hozzávetőlegesen 30 - 60 perc alatt elkészül. 

 

• Addig készítjük a képeket, még mind ketten nem mondjuk rá egy fotóra, hogy "ez az, ez a tökéletes".

• Mihelyst megvan a tökéletes fotó  "címlapfotó" szerű retusálást csinálok rajta helyben, mintha egy üzleti magazinba kerülne.

• Fontos, számomra, hogy olyan CV fotó készüljön el, amire büszke a tulajdonosa! Az elkészült képet azonnal helyben retusálva az eredeti formátumon, illetve fekete - fehér valamint színes formában is ha igény van rá, egy titkosított felhő tárhelyre feltöltve adom át.

• A képek minden esetben a megrendelő tulajdonát képezik, azokat szabadon használhatja. Nálam csak a tárhelyen kerül elmentésre addig, amíg az ügyfél szeretné, maximum 1 éves időtartamban. 

Miért pont 3 db retusált portré fotó van az alap önéletrajzi fotós csomagban?

• 1 kép ami az önéletrajzba van szánva.

• 1 kép ami az üzleti közösségi oldalakra ( LinkedIn ), email aláírás stb.

• 1 kép pedig az általános közösségi oldalakra.

 

Sokan esnek abba a hibába, hogy ha van egy jó portréfotójuk, akkor azt helyezik el mindenhova. Ha valaki kicsit is szeretne adni a megjelenésre, akkor mind három felület típuson, taktikai okokból kifolyólag, különböző stílusú képet használ. 

Azokra is gondoltam akik csak egy tökéletes fotót szeretnének önmagukról, nekik alább a " Rapid " csomagot ajánlom a figyelmükbe.

 

Tudom, hogy néha aki önéletrajz fotót szeretne, nem az hajtja, hogy tökéletes legyen a kép. Pusztán csak, hogy legyen egy használható fotója. Ellenben én a tökéletest szeretném neki adni, még akkor is, ha épp nem érzi a fotózás pillanatában önmagát annak a modell. Felelősséggel tartozom minden egyes általam készített fotóért! Ahhoz, hogy jobban megértse a pszichológiai hátterét a fotózásnak, ajánlom figyelmébe a Nincs rossz modell, csak rossz fotós című blogbejegyzésemet.

Ha komplexebb fotózást szeretne, ajánlom a figyelmébe a portfólió fotós csomagjaimat.  

Kártya elfogadóhely:

 

 Portréfotós csomagok,  különböző igényekre szabva