top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

60 perc

• Fotós szakmai cikk •

Bánhalmi Norbert profi fotós - portfólió fotózás és társkereső fotózás

Van egy álmom, és kell hozzá tőled néhány komoly kép!


Hangzott a kérés mikor Csabi belépett a stúdió ajtaján. Eredetileg szabadtérre terveztük a fotók elkészítését, de kint már kevés fény volt ahhoz, hogy igazán jól sikerülhessenek a fotók. Ezért a stúdióra esett a választás. Kellően komoly kihívás elé állított, mert az Exatlon című sport-reality műsorba való jelentkezésre szánta a képeket. Mivel ez már a reklámfotózás kategóriába tartozó project, először ki kellett gondolni a koncepciót. A cél egy határozott és sejtelmes hangulatban a karakter és az izomzat bemutatása volt. Egyszerű, letisztúlt formában.




A műsorról már hallottam, de mivel az X-Faktor és a The Voice című tehetségkutató műsorokban is dolgoztam együtt versenyzőkkel, ezért tudtam, hogy az egyik legfontosabb kiválasztási szempont a jó story. Ez Csaba esetében eleve adott, mert artistából lett elismert break táncos, mellete pedig a wakeboard amiben rendkívül komoly sporteredményeket tudhat magáénak. A második szempont a karakter látványa és kisugárzása, hiszen rajongókat kell bevonzani, akik majd a versenyző szavazótáborát fogják képezni.


Nos itt jött el a pillanat, hogy körbenéztünk az interneten, hogy egy - egy győztes karakter hogyan volt megjelenítve fotókon keresztül nemzetközi szinten. Fontos volt, hogy ne másoljunk, de a hangulata a képnek mindenképp határozott benyomást keltsen a nézőben.


Bánhalmi Norbert profi fotós - portfólió fotózás és társkereső fotózás

Aki ismeri az Olympus -szal kapcsolatos történetemet, az tudja, hogy az Olympus E-PL7 -es típusú fényképezőgép volt az, ahol előszőr éreztem, hogy nem dolgozok a géppel, hanem alkotok. Majd ezt követte az Olympus PEN-F ami egy igazi művészeknek szánt professzionális eszköz. Most viszont, közel egy hónapja a belépőszintű Olympus E-M10 mark III határait feszegetem, amit először a Budapesti Fotósviadalon vettem a kezembe és annyira megszerettem, hogy most ezzel alkotok.


Stúdió körülmények között még nem használtam, ezért kicsit féltem is, hogy ne az ügyfél idejét húzzam azzal, hogy bénázok a beállításokkal. Szerettem volna állandó fényben is egy képet, illetve vakuzva is. Biztosra akartam menni, ezért az M.Zuiko 45mm PRO objektívet választottam, mert az 1.2 -es fényerő mellett az ISO értékem is jóval alacsonyabb tudott lenni, illetve az 1/30 -ados záridő a vázba épített képstabilizátorral az álló témához teljesen tökéletes volt. A témához egyetlen vakut használtam, jó magasra felemelve és a fejet fentről lefelé fordítva. Egy beauty dish -el és egy méhsejtráccsal kombináltam, hogy az izomcsoportokat a legesztétikusabban tudjam kiemelni.


Bánhalmi Norbert profi fotós - portfólió fotózás és társkereső fotózás

A koncepciót a hozott ruhadarabokból összeállítottuk, leengedtem a fekete hátteret, hogy teljesen el legyen nyelve a fény, átállítottam az elektronikus keresőt (EVF) szimulált OVF -re. Majd a fénymérővel meghatároztam a megfelelő beállításokat és meg is történt az exponálás. Kiváncsi voltam, hogy csak JPG -be mit tudunk kihozni a gépből, mert nagyon megfogott Wilhelem László írása a JPG vs RAW témában. 3 féle kép elkészítését tűztük ki célul s erre összesen 60 percet szántunk. A képeket gyorsan a snapseed mobil alkalmazással utómunkáztuk és mindketten elégedetten konstatáltuk, hogy egész jó dolgoz hoztunk össze.


Aki szeretné megtudni, hogy sikerül -e Csabi álma, hogy bejusson a műsorba, a facebook oldalát itt tudja bekövetni, az instagram oldalát pedig itt.


modell: Cseke Csabi - instagram.com/csekecsabi/


 

• A CV / portréfotózásról itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

Fotós szolgáltatásaim

Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

bottom of page