top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

A jó profilképhez magas sarkú kell!

És az sem mindegy, hogy mire gondolsz közben ;)

Bánhalmi Norbert- profi fotós  - Önéletrajz / CV fotózás

Sokszor elkerülhetetlen, hogy fénykép készüljön rólad. Még ha te nem is akarod, mert szerinted szörnyen mutatsz a fotókon. Van olyan élethelyzet, amikor muszáj, és még az is fontos, hogy jól sikerüljön: például az önéletrajzodba, ha új állásra pályázol.

Hősnőnk, Linda úgy érezte, az ő esete teljesen reménytelen, ezért inkább profifotósra bízta magát. Mondanom sem kell, Linda gyönyörű nő. Nemcsak külsőre szép, de határozott, és okos is. Ez elsőre egyértelmű volt, nem csak Bánhalmi Norbertnek, a fotósnak, aki elvállalta, hogy kihozza belőle a szépet úgy, hogy az a képen is látsszódjon.


Linda felvette a fotózáshoz a legszürkébb ruháját a legszürkébb kiegészítővel. Álljunk meg itt egy pillanatra, és gondolkodjunk el! Ez mit is árul el? Persze Linda a legkevésbé sem szürke kisegér. Ott lapult a vagány magas sarkú és a rikító ékszer is a táskájában.


Bánhalmi Norbert- profi fotós  - Önéletrajz / CV fotózás

Bizonytalanul kérdezte: "Felvegyem azt?" Norbi persze tudta a választ: hisz azért kérdezte, mert fel akarja venni. És azért volt nála, mert azt szereti. Mert ő ilyen: színes, és vagány. Akkor pedig ezt kell megmutatni a képen!


Látszik a magas sarkú egyáltalán az igazolványképen? Elárulom: látszik. A mosolyon, a kiálláson, a határozottságon. Ha csak egy igazolványképet készítő fülkébe van időd beszaladni, akkor is érdemes olyan ruhákat felvenned, amiben jól érzed magad, mert az önbizalmat ad, és attól leszel szép. Sőt, a legjobb, ha ilyenkor magaddal viszed azt a személyt is, aki mellett felszabadult tudsz lenni.


Szerencsére Norbi ilyen. Ki tudja hozni a felszabadult pillanatokat az idegenekből is. Lindából is kihozta. Igazi "all in" kép készült, amit aztán a LinkedIn-re és a társkeresőre is fel lehet tölteni (jó, ez utóbbira azért került egy kicsit izgalmasabb filter), és akár az anyukájának is elküldheti. Eszembe jutott egy önéletrajz, amit egyszer kaptam: egy szigorú ügyvédnő tekintett vissza róla. Nemhogy nem volt szimpatikus, de egyenesen megrémültem tőle! Viszont amiket írt, az annyira ígéretes volt, hogy behívtuk.


Mondanom sem kell: egyáltalán nem olyan volt a valóságban, amilyet a kép alapján vártunk. Kiderült, hogy egy világlátott lány, aki folyamatosan új kihívásokat keres.


Amilyen képet mutatsz magadról, úgy fog hozzád állni a munkaadó is. Ha szürke kisegér vagy a képen, akkor annak megfelelő munkát fogsz kapni! Ja, hogy te nem szeretnél beállni a sorba, és a sokadik alkalmazottá válni, akinek még a nevét sem tudják? Hanem kihívásra, pörgésre vágysz és kreatív feladatokra?


Akkor elő azzal az izgalmas, színes ékszerrel, és tessék szépen huncutul mosolyogni azon a fotón!


Linda a fények alatt állt, vakította a lámpa, de már kezdte megszokni. És akkor váratlanul Norbi egy igazán pajkos megjegyzést tett, mire előbújt Lindából a tökéletes mosoly. Ha tudná a munkaadó, mire gondolt, belepirulna?


Bánhalmi Norbert- profi fotós  - Önéletrajz / CV fotózás

Talán nem. Mert Linda igazából nem egy vaskalapos főnök alatt szeretne dolgozni - csak ebbe valószínűleg nem is gondolt bele. Ha önmagát mutatja, és nem azt, amit szerinte a világ látni szeretne, vagy amit "szoktak", amit "illik", akkor őt magát fogják felvenni. Ilyen egyszerű.


Lindáról persze tökéletes kép készült. Ő is elégedett volt: ott ült a boldog mosoly az arcán. Látszott: alig várja, hogy feltöltse a képet a Facebookra.



A képek illusztrációk


 

• A CV / portréfotózásról, itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

1 489 megtekintés

Fotós szolgáltatásaim

Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

bottom of page