top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

Ahogy a lelkem változott...

• Beszámoló cikk •

Bánhalmi Norbert - Profi fotós • Portfólió fotózás és portréfotózás

Az első találkozásom Norbival éppen az életem egy olyan szakaszában történt, ami azóta is nagyon meghatárzó számomra. Abban az időben egyre több jelet kaptam az élettől, hogy nem a megfelelő ember mellett vagyok. Persze onnan még hosszú út vezetett odáig, ahol most vagyok, de nagyon jó érzés visszagondolni, mert ilyenkor újra és újra emlékeztetem magam, hogy erősebb vagyok, mint gondolom.

13 évesen találkoztam az első szerelmemmel akivel 7 évig voltam egy viharos, kínzó és lelkileg borzasztóan megterhelő kapcsolatban. Voltak akik azt mondták, hogy ez alatt az idő alatt annyi szenvedésen mentem keresztül, amennyit más egész életében nem tapasztal. Idővel ezeket a gondolatokat, megjegyzéseket kezdtem el boncolgatni magamban és formálni egyfajta pozitív motivációvá. Hálás vagyok, mert ezek által lettem az a nő aki vagyok.


Bánhalmi Norbert - Profi fotós • Portfólió fotózás és portréfotózás

A vége előtt fél évvel voltam édesanyámmal egy fotózáson, ahol szerencsém volt Norbi rendkívüli felfogását megismerni és rengeteg pozitív szemlélettel gazdagodhattam általa. Ezután nem sokkal kezdett bennem megfogalmazódni, hogy nem akarom ezt tovább csinálni. Felemészt egy olyan kapcsolat amiben már egyikőnk sem boldog és csak kapaszkodunk valamibe, ami már régóta nem létezik.


A szakításunk után egy darabig még a szokásos érzelmi hullámvasúton ültem. Egyik nap jobban voltam, másik nap úgy éreztem, még életemben nem voltam ilyen rosszul, majd következett pár hónap mély depresszió. Senkinek nem kívánom, hogy azt érezze amit akkor én. Úgy éreztem, hogy már nem fogok kelleni senkinek, nekem sem fog kelleni senki, mert nem fogok tudni szeretni és bízni többet. Azt gondoltam minden szeretetemet odaadtam már és elfogyott. A lelkem üres volt én pedig olyan voltam mint egy kiszipolyozott zombi. Önbecsülésem, mint nő már a kapcsolat alatt sem volt és utána sokáig emberként is megszűntem létezni. Nem értettem miért érzem ezt, hiszen én álltam fel és hagytam hátra a múltamat.


Nem emlékszem pontosan mikor és minek a hatására, de kezdtem visszatérni az életbe. Elkezdtem magamra odafigyelni és élvezni az életet, hiszen 20 évesen itt az idő hogy ne egy kalitkába zárva éljek, hanem azt tegyem amit szeretnék.

A hobbimnak éltem, mert a tánc a lelkem kifejező eszköze így hagytam, hogy begyógyuljanak a sebek és vártam amíg újra nyitott leszek mások felé. Bulizni jártam a barátaimmal és sodródtam az árral. Aki valahogy megfogott, vele randiztam, beszélgettem, de a legtöbb esetben nem jutottunk túl messzire, mert valami problémám mindig volt. Ekkor jöttem rá, hogy saját magamban kell első sorban hinnem. Hinnem kell, hogy az álmaim valóra válnak, hogy lesz olyan családom és életem amilyet szeretnék. Hinnem kell, hogy megérdemlem azt a boldogságot, amire vágyom.


Találkoztam is vele. A szemembe nézett és tudtam, hogy megtaláltam. Hazaértem. A lelkem megnyugodott, a szívem újra szeretetet dobogott és boldog voltam. Ám sajnos az élet úgy hozta, hogy a távolság elszakított minket egymástól. Úgy vágtam bele egy kapcsolatba, hogy nem tudtam mikor láthatom újra, de boldog voltam, hiszen mit számít a távolság, idővel bármi legyőzhető csak akarni kell, tenni kell érte. Kockáztattam, mert a szerelemért és a boldogságért megéri. Ez az érzés nem terem minden bokorban és hogyha megadatik, vigyázni kell rá, ápolni kell és a nehéz időkben is ki kell tartani. Ő segített abban, hogy mostmár büszke nőként nézek tükörbe és szeretek az lenni aki vagyok. Sajnos úgy alakult, hogy ő nem bírta tovább és véget vetett a kapcsolatunknak.

A szívem újra összetört, de tudom, hogy minden okkal történik. Hiszek továbbra is abban, hogy mindenki megérdemli azt a boldogságot amire vágyik. Hiszek benne, hogy az életben sokszor gondoljuk azt, hogy elvesztettünk valami jót, de még nem tudjuk, hogy valami sokkal jobb fog történni.


Tudom, ezek közhelyek és azt is, hogy a mesékben hinni sokak szerint kislányos dolog... de azt is tudom, hogy mi magunk irányítjuk a sorsunkat és hogy az álmaink, céljaink, vágyaink visznek minket előre az életben.


Norbi és az ő világa ahogy látja az embereket, pedig mindig akkor kerül elő az életemben, amikor szükségem van rá, hogy higgyek önmagamban.


 

• A CV / portréfotózásról bővebben itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

223 megtekintés

Comments


Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

Fotós szolgáltatásaim 

bottom of page