top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

Amikor egy részem meghalt...


A Nő világa - Ancsi

Kedvesem azt mondta: "Szeretném, ha láthatnád magad az én szememmel, szeretném, ha látnád milyen szép vagy." Sosem értettem, hogy mire gondol igazán, majd egyszer csak ajándékba kaptam egy fotózást...

Telefonos időpont egyeztetést beszéltünk meg e-mail-ben és amikor beszélgetni kezdtünk Norbival, a lelkem azonnal reagált, éreztem, hatalmas fal veszi körül, és lehetőséget kaptam ezt a falat meglátnom és lerombolnom.

Norbi szavai rést ütöttek ezen a falon és szivárogni kezdett valami új érzés, amit eddig még nem éreztem, nem ismertem. Csak azt éreztem, félek, félelem van bennem megmutatni magam. Ennek ellenére lefixáltunk egy időpontot, hogy személyesen is át tudjuk beszélni, mit is szeretnék igazán viszont látni, s készítünk egy próbaképet is.

Remegve indultam el otthonról, és a műteremhez érkezve ez a remegés még inkább fokozódott. Nem is igazán értettem miért, hiszen úgy gondoltam, azt a lehetőséget amit kaptam, bármikor meg tudom valósítani. És amikor itt voltam a lehetőség megélése előtt, szembe találtam magam ezzel a nagy fallal, nagyon nehéz meglépnem ezt a lépést. Kerestem kibúvókat, hogyan tudok benne maradni a komfortzónámban. Megkaptam a határozott segítséget, amely által sikerült átlépni azt a vonalat, ahol még nem jártam soha. Egy idegen embernek adtam át magam teljes mivoltomban. Fizikálisan valóban nem történt más, mint készült egy fotó.( na jó, kettő :) ) De ez a néhány pillanat olyan élményt adott a lelkemnek, amitől a sejtjeim mosolyogni kezdtek, mint amikor az ember nagyon boldog. Egyszerre tudtam volna sírni és nevetni, amit a fotó által kaptam ahogy elém tárult. Valóban másként látom magam mint eddig, más élményt ad a tükör, más élményt ad emberek véleménye, de az az érzés amit a saját képem láttán éreztem, valaki mást láttatott meg.

Teljes káosz, zűrzavar lett bennem, egyszerre tudtam volna a lelkemmel megölelni az egész világot és közben egy hatalmas szét feszítő erőt éreztem, amivel hegyeket tudtam volna megmozgatni, vagy pillanatok alatt szétzúzni valakit vagy valamit. Azt éreztem meghalt egy részem ettől az erőtől, apró darabokra tört. Megszűnt egy félelem. Meg akarom ismerni ezt az új világot amit ez a néhány pillanat adott. Haza indulva a testem másképp mozgott, könnyedebb, lágyabb, finomabb, selymesebb érzés volt bennem. Mint a forró láva bugyog a testemben ez az erő, kisöpör mindent amire már nincs szükségem. Egy tisztább, üresebb érzés kezd kialakulni bennem, vágyom ezt az új világot, vágyom ezt az ürességet betölteni boldogsággal, s este mikor a tükörbe néztem, egy számomra eddig ismeretlen nő nézett vissza rám.

Hosszasan figyeltem az arcom rezdüléseit a tekintetemet, elkezdtem ismerkedni a vadonat új önmagammal. S ha belegondolok, hogy lényegében mi is történt? Át kattant bennem valami. Csodálatosan szépnek látom magam...

/ A borítókép, illusztráció! /



 

• A CV / portréfotózásról, itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben


1 035 megtekintés

Fotós szolgáltatásaim

Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

bottom of page