top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

Az ajándék

• Beszámoló cikk •

Bánhalmi Norbert fotóművész - Művészi akt fotózás - Budapest

Késő este csörgött a telefonom és alapjába véve nem szoktam felvenni. Most valahogy még is azt éreztem, hogy ez nem egy szokványos hívás, rengeteg 1 -es és 9 -es volt a számok között. Ránéztem az órára, 11: 11 -et mutatott. A másodpercek törtrésze alatt végig gondoltam, hogy hanem is fontos a hívás, hogyan fogom kiosztani a vonal túloldalán lévő ismeretlent.


Felvettem és csak egy "halló" esett ki a számon, mert a túl oldalon lévő férfihang hálálkodva köszönte meg a " rugalmasságomat".


Miben segíthetek? Kérdeztem kicsit nyúzott hangon.

A feleségemet szeretném meglepni egy művészi aktfotózással. Hangzott septiben a válasz. Én meg csak álltam döbbenten és próbáltam az érzéseimre koncentrálni, hogy bele lássak a történet hátterébe. Még a lényeget el sem mondta az idegen hang, már tudtam, hogy itt valami jóval mélyebb dologról van szó. Annyit kérdeztem tőle, hogy mikor szeretné ezt megvalósítani, mire a válasza igen csak meglepett. Még ma este ha lehetséges. Mondta kicsit elcsukló hangon. Ebben a pillanatban beugrott a jól kigondolt szövegem, amiben készültem finoman elküldeni őt aludni, de nem ez jött a számra. Egyszerűen csak annyit mondtam, hogy rendben. Mi van? Tettem fel magamnak a kérdést, ezt most tényleg kimondtam? Igen. Kimondtam. Majd megbeszéltük, hogy közel 1.5 óra múlva találkozunk a stúdióba.


Én oda értem, de ők már nem. Hívtam a sok 1 -es és 9 -es telefonszámot, de csak kisípolt. Átverve éreztem magam, és mérhetetlenül csalódott voltam. Hihetetlen milyen romboló hatást tud tenni az ember hétköznapjaira egy csalódás. 3 nap elteltével már homályosabb volt ez a sérülésem, de kaptam egy sms -t a számról és minden újra felerősödött. Elnézést kért az üzenetben és kérte, hogy küldjek egy utalásos számlát és rendezi. Illetve még azt, hogy mindenképpen szeretnének jönni, és azt is rendezné most.


Értetlenül álltam az egész dolog előtt. Nem küldtem neki semmit, nem írtam választ. Elengedtem. Majd 5 hónappal később karácsonyhoz közel, érkezett hozzám egy ajándékutalvány igénylés.


A megadott telefonszám nagyon hasonlított az ominózus esetéhez, de mivel kitöröltem mindent, így nem tudtam konkrétan beazonosítani. Ráadásul művészi aktfotózást igényelt az illető.


Itt 2017 decemberét írunk. Minden évben ellenőrzöm a még be nem váltott utalványokat s csak bízom benne, hogy egyszer eljönnek az ajándékozottak. 2020 -ban már csak ez az utalvány volt kint, ami 6 hónapnál régebbi, egészen a héten csütörtökig.


Ezen a napon pedig mindenre fény derült.


- Az ominózus éjszakán azért volt fontos, hogy meglegyen a fotózás, mert másnap reggel mell eltávolítási műtétje volt a hölgynek egy kisebb daganat miatt. A fotózásra azért nem értek oda, mert rosszul lett és már a korházba mentek egyből. Egyébként is azt javasolták neki, hogy maradjon bent a műtét előtt, de ő makacsul ellenállt.


- 2018 tavaszán tervezte, hogy eljön az aktfotózásra, de december végén megfogant a kisfia és úgy döntött, hogy majd kismama fotózásra használná fel az ajándékot.


- Mikor elérkezettnek látta az időt, nem talált hozzám időpontot, a fiú pedig korábban érkezett a világra.


- 2019 elején családi fotózásra tervezte beváltani az utalványt, de a férjének külföldön lett munkája, ezért esélytelenné vált a dolog.


- Idén ért véget a párja kiküldetése és közben pedig már a vírushelyzet tett keresztbe a képeknek. Közben kisportolta magát, lelkiekben is teljesen helyre jött.


- Szerda este egy megérzésből kifolyólag felnézett a weboldalamra az időpontfoglalásokra. Én pont előtte szabadítottam fel helyet, mert lett egy lemondásom. Ő pedig lecsapott rá. 3 év elteltével az ajándék célba ért. :)


Ezzel a bloggal pedig, hogy megírtam, teljesítem a modellem kérését, aki azt üzeni a kedves olvasónak a történetével, hogy:


"Minden megtörténik a maga idejében, csak bízni kell és a megérzések vezetni fognak bennünket az utunkon."


Bánhalmi Norbert fotóművész - Művészi akt fotózás - Budapest

Bánhalmi Norbert

 

• A CV / portréfotózásról, itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

8 122 megtekintés

Fotós szolgáltatásaim

Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

bottom of page