Történetek Hiszen minden fotónak van egy saját sztorija

  • Bánhalmi Norbert

Egy fotós legnehezebb másodpercei

• Fotós szakmai cikk •

Bánhalmi Norbert profi fotós - portfólió fotózás és társkereső fotózás

Ránézett a képre és a szemei könnybe lábadtak. Az ilyen pillanatokban a legtöbben megijedünk, mert teljesen felkészületlenek vagyunk ezekre az érzelmi kitörésekre. Kerestem a szavakat, de csak némán figyeltem ahogy elmorzsolja az arcán legördülő könnycseppet. Lassan emelte fel a fejét, a tekintete az enyémet kereste. Lesütöttem egy pillanatra a szemem, féltem a reakciójától. Próbáltam a másodperc tört része alatt megfejteni a történteket és felkészülni lelkiekben a legrosszabbra, hogy elszúrtam a képet. Hosszú másodperceken keresztül csak fűrkészte a tekintetemet és az arc izmai érzelemmentesek voltak. Talán itt volt az a pillanat, amikor hevesebben kezdett verni a szívem és nagyon megijedtem. Vissza gondoltam, hogy melyik kép volt az amit a sorozatból megmutattam neki, ami ezt a reakciót kiváltotta belőle.


Tudtam, hogy nem minden helyzetre jó az általam választott M. Zuiko 75mm -es objektív, de ösztönösen csak ezt hoztam ki magammal a stúdióból. Jobban belegondolva, mikor elindultunk a lépcsőházban valami beugrott. Lehet, hogy jól jönne még a nemrégiben nagy sikerrel használt M.Zuiko 17mm PRO is. Nem fordultam vissza, mert a 75 -össel kellően nagy távolságból tudok alkotni, és nem a modell aurájában vagyok mint a 17 -es esetében.


Pörgettem a fejemben a képeket, hogy mi után mi következett. Az egészalakos képnél még mosoly volt az arcán, mert annyira jól sikerült az utcán az a spontán elkapott pillanat. Majd következett egy szép háttérelmosású portré, ami reakciót nem kapott, de nem éreztem problémásnak. Utána viszont az az ominózus fotó amire így reagált.


Bánhalmi Norbert profi fotós - portfólió fotózás és társkereső fotózás

Épp, hogy gondolatban végig vettem a jelenlegi szituációhoz vezető utat, egyszer csak éreztem, hogy megtörik az arcvonal és az orr két oldalán elhelyezkedő gödröcske egyre erőteljesebben kezd el látszódni.


Mosolyog...


Bánhalmi Norbert profi fotós - portfólió fotózás és társkereső fotózás


modell: Szüts Dóra - instagram.com/doriszuts


 

• A CV / portréfotózásról itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben