top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

Semmi utómunka, semmi retus! Maradhat?

• Beszámoló cikk •


Egy teszt fotózás kapcsán találkoztunk, majd mikor elköszöntünk egymástól, az utolsó gondolatom már az volt, hogy hozzá még visszatérek. A modellkedéshez mindig is vonzódtam. Amolyan hobbi szinten, mindig csodálattal nézegettem nap mint nap a profik zseniális fotóit az instagram -on. Minden embernek legalább egy tucatnyi arca és hangulata van, de ebből csak keveset ismerünk. Eldöntöttem, hogy én ebből minél többet szeretnék megörökíttetni. Tudom, hogy a pillanatnyi lelkiállapot és a hangulat óriási befolyásoló tényező egy-egy kép elkészítésekor, épp ezért Norbira olyat szerettem volna bízni, ami valóban kivételes és egyedi.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás - budapest

Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás

Hogy mi az? Nem tudtam, csak azt, hogy ha eljön az az időszak érezni fogom. Teltek a hónapok és a világ egyik legkiegyensúlyozottabb nőjeként éltem az életem mindaddig, amíg nem kaptam egy hatalmas gyomrost az élettől. Mindig tudtam, mikor mit kell tennem, egyszerűen megtanított rá a múlt, de most... Most olyan érzésem volt, mint aki Jázmin és Aladdin sivatagában sétálva olyan homokba lépett, ami csak húzza lefelé az embert gúzsba kötve, a félelemtől elveszítve a kontrolt. És bár próbálod maga előtt a homokot a ellapátolni, hátha meg tudsz majd kapaszkodni valamiben, de közel s távol nem látsz semmi kapaszkodót.



Magatehetetlenül süllyedtem a homokban, és mikor már elfogadtam a sorsom és a következményeket, egyszer csak olyan érzésem lett, mint amikor megáll az idő. Ebben a lelkiállapotban érkeztem Norbihoz, hogy mutassa meg, mit lát.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás

Röpke két óra alatt észre sem vettem, hogy elkezdett visszafelé peregni az idő és én ott álltam abban a pillanatban, mielőtt a mindent elnyelő homokfelületre ráléptem volna. Zseniálisan vissza vezetett az úton, miközben minden arcomat, amit csak látott, sikerült megörökítenie. Nem akartam, hogy bármit is retusáljon a fotókon. Olyan képeket szerettem volna, amin én vagyok úgy, ahogy ott abban a pillanatban, abban a környezetben voltam. A nyers valóságra vágytam a kép minden hibájával együtt. Hihetetlen a számomra, de Norbi átadta az összes fotót s azt mondta, hogy ez mind az enyém, hiszen ez volt a vágyam. Nem ismerek olyan profi fotóst, aki ezt ilyen könnyen megtette volna, a legtöbb helyen a nyers képeket sem adják át.


Így többszöri átnézésre is nagyon tetszenek a képek. A maguk kis tökéletlenségével lett számomra így tökéletes ez a sorozat.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás

Miközben e sorokat írom, itt állok ennél a mérföldkőnél és bár látom, hogy merre kellene elindulnom, még mindig az időt megfordító utazás hatása alatt állok. Kicsit talán reményt is adott... olyan jó volna megint kitalálni ebből a sivatagból.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás - budapest

Az ezt megelőző portfólió fotózásom képeit, itt tekintheted meg. Meg fogsz lepődni! :)


 

• A CV / portréfotózásról, itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben



430 megtekintés

Fotós szolgáltatásaim

Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

bottom of page