2006 -ban kezdődött minden, mikor a Hungaroring egyik hivatalos fotósává választottak. Ez volt az igazi gyújtópont ahol eldöntöttem, hogy engem a reklám ipar érdekel a legjobban, ezért elkezdtem kitanulni a reklámfotózás minden csínját - bínját.

"Enyém a világ legjobb állása!" Szoktam mondani mikor megkérdezik, hogy nem fárasztó folyamatosan megújulni, figyelni a nemzetközi trendeket. Nekem ez az akkumulátortöltőm, folyamatosan valamilyen hazai vagy külföldi projecten dolgozom. A világ nap mint nap változik és én azok közé tartozom akik számára ez természetes. Éppen ezért ha tehetem, mindig olyan projecteket választok ahol szükség van új nézőpontra. 

Reklámfotózás

Hogyan is történik? Mi az amiben segíteni tudok Önnek? 

A reklámfotózás sok rétű tevékenység, azt szokták mondani, hogy 8 mm -től 500 mm -ig tart. Az az akár egy hangya mindennapjait ugyan úgy meg kell tudnunk örökíteni és az érzéseket a néző felé közvetíteni, mint egy focimeccsen a gól pillanatát mikor a kapus keze mellett be megy a labda a hálóba. Mi reklámfotósok, mindenben történetet látunk, és az általunk bemutatott világ, általában közelebb hozza a nézőt, és fel kelti a téma iránt az érdeklődését. Nem csak képeket készítünk, hanem adott esetben a marketinges elképzeléseinek megfelelően, kreatívan kialakítjuk a koncepciót. Ehhez sokszor jól jön ha tipográfiai, grafikai és marketinges ismeretekkel is rendelkezünk. Talán ezért is szoktam mondogatni, hogy kicsit úgy érzem, mintha folyamatosan az iskolapadban ülnék. :) Bár az egészben azt imádom a legjobban, mikor életre tudom keltenie azt az érzést, amit a megrendelő megálmodott. Az elmúlt több mint másfél évtized számomra legkedvesebb fotóit ebben a galériában tekintheti meg. Bár azért ez a szakma nem mindig egyszerű, olykor jól jön, ha tudunk krízist kezelni mint ahogy az itt megjelent cikkben is olvashat róla. 

További képek...

 A reklámfotózás terén a többi stílussal ellentétben nincs fix csomagom, hiszen minden helyzet, minden elképzelés más és más tudást és erőforrást igényel. Ezért szoktam javasolni, hogy üljünk le beszélgessünk az elképzelésekről, mert számomra nagyon fontos, hogy megértsem az ügyfél gondolatmenetét és a céljait. Sokszor van, hogy erre nincs idő, vagy a távolság miatt lehetőség, vagy előfordul, hogy még maga a megrendelő sem tudja igazán átadni, hogy mi van a fejében. Ilyen esetekben megpróbálok elébe menni a dolgoknak és az ő fejével gondolkozni, olyan kérdéseket készítek elő és teszek fel, ahol a válaszokból megpróbálok összeállítani egy vázlatot, ezzel megkönnyítve a feladat megértését.

 

Általánosságban óradíjban számolom a reklámfotózást, mert az tervezhető. Ez az összeg 34.990 Ft / óra.

 

A felkészülés és az előzetes egyeztetés díjmentes. Ha jól összeállítottuk a stratégiai tervet, akkor sokszor órákat,  tudunk spórolni az anyag elkészítésével, ami nem csak időben, streszmentességben, de pénzben is mérhető. A másik tétel még a képek utómunkája szokott enni.

 

Az elkészült fotóval számtalan műveletet végezhetünk. Lehet körbevágni, hátteret cserélni, alakot módosítani, arcot retusálni stb stb. Ennek díja 1.500 Ft / db -tól 35.000 Ft / db árig változhat. Lényegében már komplett grafikai munkát is tartalmazhat az ár, mert minden területre meg vannak a kapcsolataim.

 

A kiszállási költséget 70 Ft / km áron szoktam számolni Magyarország területén belül, vagy pedig ha egy másik országba kell menni, ( amit imádok és hála az égnek,  elég sűrűn van rá lehetőség ) akkor a repjegy és a szállás biztosítását szoktam kérni a megrendelőtől, illetve 50% előleget.

Van olyan, amikor csak néhány jó fotóra van valakinek szüksége. Ez lehet ingatlanfotózás, termék fotózás, content készítés, ilyenkor darab árat számolunk, ami 15.000 Ft / db árról indul, ha Budapesten belül történik a fotózás. Egyéb esetben megbeszélés kérdése. Számomra fontos, hogy mindig ésszerű keretek közé helyezzük az árat, mert a hosszú távú kapcsolat alapja a win - win. Amennyiben tetszik Önnek a látás -és gondolkodásmódom, illetve kérdése lenne, kérem keressen bátran alább a kapcsolat menügombra kattintva. 

 

Néhány partner, akik 1999 óta, igazolhatóan igénybe vették, a cégem fotós szolgáltatásait. 

© Bánhalmi Norbert - profi fotós  / +36 70 469 83 97 / hello@norbertbanhalmi.com 

  • Facebook
  • instagram
  • pinterest
  • blogger
  • LinkedIn