top of page
Reklámfotózás és NFT készítés

Reklámfotózás 

NFT készítés

Egyedi elképzelések nemzetközi színvonalú kreatív megvalósítása. Profi technikai háttér.

2006 -ban kezdődött minden, mikor a Hungaroring egyik hivatalos fotósává választottak. Ez volt az igazi gyújtópont ahol eldöntöttem, hogy engem a reklám ipar érdekel a legjobban, ezért elkezdtem kitanulni a reklámfotózás minden csínját - bínját. Amiről most már tudom, hogy egy soha véget nem érő tanulási folyamat.

Nehéz elmagyarázni, hogy mi is kell a reklámfotózáshoz, de 2020 májusától immáron harmadik éve az a megtiszteltetés ér, hogy szakmai zsűrije lehettek egy utcai kreatív fotós versenynek, ahol én is végigmegyek évről - évre a feladatokon. A 2020 -as évben a Holland football válogatott hivatalos reklámfotósa lettem az Európa Bajnokság budapesti fordulójának idejére.

Részletek

A reklámfotózás sok rétű tevékenység, akár egy hangya mindennapjait ugyan úgy meg kell tudnunk örökíteni és az érzéseket a néző felé közvetíteni, mint egy focimeccsen a gól pillanatát mikor a kapus keze mellett be megy a labda a hálóba. Mi reklámfotósok, mindenben történetet látunk, és az általunk bemutatott világ általában közelebb hozza a nézőt és felkelti a téma iránt az érdeklődését. Nem csak képeket készítünk, hanem adott esetben a marketinges elképzeléseinek megfelelően, kreatívan kialakítjuk a koncepciót. Ehhez sokszor jól jön, hogy tipográfiai, grafikai és marketinges ismeretekkel is rendelkezünk. Az egészben azt imádom a legjobban, mikor életre tudom kelteni azt az érzést, amit a megrendelő megálmodott. Az elmúlt több mint másfél évtized számomra legkedvesebb fotóit ebben a galériában tekintheti mega teljesség igénye nélkül. Az alkotás folyamatában nem ritka, hogy apróbb kríziseket is kell kezelnünk, erről az itt megjelent cikkben olvashat kicsit részletesebben.

A reklámfotózás egyedi áras, mert nincs két egyforma elképzelés. Ezért szoktam javasolni, hogy üljünk le beszélgessünk az igényekről, mert számomra nagyon fontos, hogy megértsem az ügyfél gondolatmenetét és a céljait. Sokszor van, hogy erre nincs idő, vagy a távolság miatt lehetőség, vagy előfordul, hogy még maga a megrendelő sem tudja igazán átadni, hogy mi van a fejében. Ilyen esetekben megpróbálok elébe menni a dolgoknak és az ő fejével gondolkozni, olyan kérdéseket készítek elő és teszek fel, ahol a válaszokból megpróbálok összeállítani egy vázlatot, ezzel megkönnyítve a feladat megértését.

 

A reklámfotózás munkadíja minden esetben egyedi.

Általánosságban ezekkel az összegekkel érdemes kalkulálni,
plusz utazási költség illetve ha több napos a project, akkor szállás költség: 

399.000 HUF / 990 € + áfa / óra, vagy 1.800.000 HUF / 4.500 € + áfa / nap.

• Az ár tartalmazza az összes elkészült nyers kép átadását.

• Az ár nem tartalmazza a felhasználási jogdíjat!

• Az ár, nem tartalmazza a képek digitális utómunkáját!

Van amikor többnapos és sokrétű egy project. Ebben az esetben természetesen egyedi árajánlatot adok. Ilyen például a fentebb említett a komplex munka is, ahol művészi fotókat, reklámfotókat, werk fotókat, sportfotókat és werk filmet is kellet készítenem a Holland football válogatott hivatalos fotósaként Budapesten, 3 nap leforgása alatt, azonnali átadással. A rövid beszámolót a projectről,  itt tudja elolvasni.

Az elkészült fotóval számtalan műveletet végezhetünk. Lehet körbevágni, hátteret cserélni, alakot módosítani, arcot retusálni stb stb. Lényegében már komplett grafikai munkát is tartalmazhat az ár, mert minden területre meg vannak a kapcsolataim.

 

A kiszállási költséget 300 Ft / km áron szoktam számolni Magyarország területén belül, vagy pedig ha egy másik országba vagy kontinensre kell menni, akkor a repjegy és a szállás biztosítását szoktam kérni a megrendelőtől, illetve 50% előleget.

Amennyiben tetszik Önnek a látás -és gondolkodásmódom, illetve kérdése lenne, kérem keressen bátran alább a kapcsolat menügombra kattintva. 

partnereim

Néhány partner akik 1999 óta, igazolhatóan igénybe vették a cégem fotós szolgáltatásait. 

bottom of page