Kreatív reklámfotózás

Egyedi elképzelések nemzetközi színvonalú kreatív megvalósítása. Profi technikai háttér.

Corner
Corner

2006 -ban kezdődött minden, mikor a Hungaroring egyik hivatalos fotósává választottak. Ez volt az igazi gyújtópont ahol eldöntöttem, hogy engem a reklám ipar érdekel a legjobban, ezért elkezdtem kitanulni a reklámfotózás minden csínját - bínját. Amiről most már tudom, hogy egy soha véget nem érő tanulási folyamat.

Nehéz elmagyarázni, hogy mi is kell a reklámfotózáshoz, de 2021 májusában az a megtiszteltetés ért, hogy szakmai zsűrije lehettem egy utcai kreatív fotós versenynek, ahol én is végigmentem a feladatokon. Szintén ebben az évben a Holland football válogatott hivatalos reklámfotósa lettem az Európa Bajnokság budapesti fordulójának idejére.

 

A reklámfotózás sok rétű tevékenység, akár egy hangya mindennapjait ugyan úgy meg kell tudnunk örökíteni és az érzéseket a néző felé közvetíteni, mint egy focimeccsen a gól pillanatát mikor a kapus keze mellett be megy a labda a hálóba. Mi reklámfotósok, mindenben történetet látunk, és az általunk bemutatott világ általában közelebb hozza a nézőt és felkelti a téma iránt az érdeklődését. Nem csak képeket készítünk, hanem adott esetben a marketinges elképzeléseinek megfelelően, kreatívan kialakítjuk a koncepciót. Ehhez sokszor jól jön, hogy tipográfiai, grafikai és marketinges ismeretekkel is rendelkezünk. Az egészben azt imádom a legjobban, mikor életre tudom kelteni azt az érzést, amit a megrendelő megálmodott. Az elmúlt több mint másfél évtized számomra legkedvesebb fotóit ebben a galériában tekintheti mega teljesség igénye nélkül. Az alkotás folyamatában nem ritka, hogy apróbb kríziseket is kell kezelnünk, erről az itt megjelent cikkben olvashat kicsit részletesebben.

A reklámfotózás egyedi áras, mert nincs két egyforma elképzelés. Ezért szoktam javasolni, hogy üljünk le beszélgessünk az igényekről, mert számomra nagyon fontos, hogy megértsem az ügyfél gondolatmenetét és a céljait. Sokszor van, hogy erre nincs idő, vagy a távolság miatt lehetőség, vagy előfordul, hogy még maga a megrendelő sem tudja igazán átadni, hogy mi van a fejében. Ilyen esetekben megpróbálok elébe menni a dolgoknak és az ő fejével gondolkozni, olyan kérdéseket készítek elő és teszek fel, ahol a válaszokból megpróbálok összeállítani egy vázlatot, ezzel megkönnyítve a feladat megértését.

 

Általánosságban óradíjban számolom a reklámfotózás munkadíját:

• Ez az összeg 99.990 Ft / óra, vagy 500.000 Ft / 8 óra (nap).

• Az ár tartalmazza az összes elkészült nyers kép átadását.

• A felhasználási jog díja, minden project esetében külön egyeztetést igényel.

• Minden project egyedi , ezért a fenti árak csak tájékoztató jellegűek!

• Az ár, nem tartalmazza a képek digitális utómunkáját!

Van amikor többnapos és sokrétű egy project. Ebben az esetben természetesen egyedi árajánlatot adok. Ilyen például a fentebb említett a komplex munka is, ahol művészi fotókat, reklámfotókat, werk fotókat, sportfotókat és werk filmet is kellet készítenem a Holland football válogatott hivatalos fotósaként Budapesten, 3 nap leforgása alatt, azonnali átadással. A rövid beszámolót a projectről,  itt tudja elolvasni.

Az elkészült fotóval számtalan műveletet végezhetünk. Lehet körbevágni, hátteret cserélni, alakot módosítani, arcot retusálni stb stb. Ennek díja 4.990 Ft / db -tól 35.000 Ft / db árig változhat. Lényegében már komplett grafikai munkát is tartalmazhat az ár, mert minden területre meg vannak a kapcsolataim.

 

A kiszállási költséget 150 Ft / km áron szoktam számolni Magyarország területén belül, vagy pedig ha egy másik országba vagy kontinensre kell menni, akkor a repjegy és a szállás biztosítását szoktam kérni a megrendelőtől, illetve 50% előleget.

Amennyiben tetszik Önnek a látás -és gondolkodásmódom, illetve kérdése lenne, kérem keressen bátran alább a kapcsolat menügombra kattintva. 

 

Néhány partner akik 1999 óta, igazolhatóan igénybe vették a cégem fotós szolgáltatásait.