top of page

Egy fotó, és a történet ami mögötte van

Olympus Styled Shoot esküvői és divatfotózás

• Beszámoló cikk •


Az Olympus Magyarország marketing és kommunikációs partnereként mikor időm engedi, szervezek olyan fotós eseményeket, ahol kicsit össze tudunk jönni az Olympus fotósaival, alkotunk és egymástól tanulunk. Ilyen esemény volt 2021 április végén Tihanyban az Apátsági Rege Cukrászdában az alábbi divatfotózás is.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás
fotó: Bánhalmi Norbert

Honnan is indult?


2020 nekem a kislányom megszületésével vette kezdetét és a pandémia csak lehetőséget adott arra, hogy minél több időt töltsek a családommal. Kicsit olyan volt ez, mintha nyugdíjba mennék. :)


Ám 3 hónap elteltével már hiányozni kezdett az alkotás, a pörgés. Szerettem volna mindennek ellenére, valami frappáns projecttel indítani a tavaszt.


Egy régi álmomat valósítottam meg, egy országos fotópályázat keretein belül, aminek végeredménye egy színvonalas fotókiállítás lett a Balaton legszebb panorámájával rendelkező kiállítói terében, a Rege Galériában Tihanyban.


Ezt a napot egy Olympus fotós találkozóval és workshoppal is megfejeltük, ahol az egyik előadó szerepét is elvállaltam.


Idén ezt a projectet megismételni a korlátozások miatt nem tudtuk, ám azért egy közös fotós napot eltöltöttünk ismét Tihanyban. :)


Itt adnám át a virtuális mikrofont, Speier Viktoria kolléganőmnek, és Horváth Dániel fotósnak, hogy általuk jobban elmesélhessem, ezt a kis divatfotós napot.


Egy - két elkapott pillanatot csatolnék is a fotóim közül, hogy mélyebb betekintést tudjak adni ebbe a projectbe.

 

Festői balatoni táj, szemet gyönyörködtető dekorációk, ínyenc finomságok, elegáns ruhaköltemények, s profi modellek kiegészülve egy fergeteges stábbal. Jól összeszokott Olympus csapatunkkal kihasználtuk a nagy nyitás előtti utolsó pillanatokat, hogy egy szerelemprojekt kapcsán ismét közösen alkothassunk Tihany legszebb panorámájú helyszínein.



A szélrózsa minden irányából érkezve az Apátsági Rege Cukrászdában indult a napunk, ahol lenyűgöző díszletekkel és terítékekkel fogadtak minket, hogy birtokba vehessük az esküvői hangulatba öltöztetett teraszt. Amíg a modellek sminkje és frizurája készült, a stylist csapattal átbeszéltük a menetrendet, melyből már sejtettük, hogy igazán mozgalmas napnak nézünk elébe. A változékony fényviszonyok nem könnyítették meg a helyzetünket, hiszen egyik percben még szikrázó napsütésben fotóztunk, majd a következő pillanatban már borult égbolthoz kellett alkalmazkodnunk.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - Portfólió Fotózás
fotó: Bánhalmi Norbert

Bánhalmi Norbert, a projekt megálmodója a tőle megszokott lazasággal ötvözött profizmussal fogta össze a csapatot. A divatfotózás során modelljeink számtalan elegáns stílusú szettben álltak a kameráink elé, a hölgyek a Colorado Fashion - Hegedűs Éva, míg az urak a Bono Menswear Store kollekcióit viselve. Az impozáns helyszín és az előkelő ruhák kimeríthetetlen inspiráció- és energiaforrásként hatottak ránk.


Bánhalmi Norbert - profi fotós - Portfólió Fotózás
Fotó: Györkis Adrienn
Bánhalmi Norbert - profi fotós - portfólió fotózás
fotó: Bánhalmi Norbert

Mindig óriási élmény egy ekkora stábbal dolgozni, hiszen fesztelen hangulatban kreatív művészlelkekkel ismerkedhet meg az ember, lehetőség nyílik ellesni egymástól egy-két trükköt, tanácsot kérni, vagy éppen új Olympus felszereléseket kipróbálni. Utóbbi során pedig igen könnyű szerelembe esni, bár szerencsére ezzel ebben a közösségben nem csak én vagyok így. Következésképp, hogy fotósként nem voltunk egyedül, lehetővé vált az is, hogy adott pillanatokat teljesen más szemszögből, különböző optikákkal örökítsünk meg. Ezáltal igazán változatos sorozatok születhettek, nem utolsó sorban pedig az időt is maximálisan ki tudtuk használni, hiszen így mind a 7 modellünk egyszerre lehetett reflektorfényben.

A program délutáni felvonásának a szomszédos, nemrégiben kibővült Echo Étterem adott otthont. A helyszín rusztikus hangulatához illő pasztell színvilágú, olykor kissé bohém mintázatú öltözékekkel, s az őket remekül kiegészítő exkluzív Panama kalapokkal folytatódott a fotózás. Lencsevégre kaptuk az esküvői lakoma önfeledt pillanatait, a bárpult melletti beszélgetéseket, koccintásokat és a desszert asztalnál való falatozásokat is.

Bánhalmi Norbert - profi fotós - Portfólió fotózása
fotó: Bánhalmi Norbert
Bánhalmi Norbert - profi fotós - Portfólió fotózása
fotó: Bánhalmi Norbert

A nap végére kellemesen elfáradva, de annál nagyobb örömmel pörgettük át az elkészült képanyagokat, melyek igazi csapatmunka eredményeként jöhettek létre. Az elmúlt időszak bezártsága és nehézségei dacára sikerült életre hívnunk egy olyan „just for fun” projektet, melybe mindenki beletette a szívét-lelkét. Személy szerint pedig igazán hálás vagyok, hogy egy olyan csapathoz tartozhatok, akik minden helyzetből a legjobbat hozzák ki!


írta: Speier Viktória


 

• A CV / portréfotózásról, itt olvashat bővebben

• A portfólió / társkereső fotózás szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

• A fehérneműs -, és művészi aktfotós szolgáltatásról, itt olvashat bővebben

 

Rendezte:


Molnár Gréta ( Bono Menswear Store)

Nagy Vivienn ( Echo Moments )

Bánhalmi Norbert ( Olympus )


• Résztvevő vállalkozók és instagram felhasználóneveik:


Apátsági Rege Cukrászda: apatsagiregecukraszda

Echo Étterem: echorestaurantcafe

Férfi ruha üzlet: Bono Menswear Store: bonoferfidivat

Panama Kalap: panamakalap

Női ruha: Colorado Fashion - Hegedűs Éva: coloradofashion_hegeduseva

Smink: Somogyi Kitti: _kittysomogyi_mua_


• A modellek és instagram felhasználóneveik:


Altsach Rebeka: rebealtsach

Lippai Regina: regina_lippai

Hevesi Hanna: hevesihanna

Zalka Dávid: david_zalka

Sebestyén Ákos: akos.sebestyen61

Kovács Richárd: kvcsrich

Mészáros László: laz_the_lionblood


• A fotósok és instagram felhasználóneveik:


Speier Viktória: vikospeier

Györkis Adrienn: gyorkisadrienn.photo

Horváth Dániel: danielhorvathofficial

Dékány Zsolt: dekanyphoto

Bánhalmi Norbert: banhalminorbert

172 megtekintés

Fotós szolgáltatásaim

Bánhalmi Norbert - fotóművész / profi fotós

Látni és
Láttatni a
Láthatatlant

bottom of page