Ki vagyok én? Ki vagy Te?

 A fenti kérdés olykor - olykor mindenkinek szöget üt a fejébe. A választ nagyon nehéz megtalálni, mivel minden pillanatban más és más impulzus hat ránk, amire másképpen reagálunk. Ebből kifolyólag egy idő után a kérdés nem az lesz, hogy most ki vagyok Én, hanem ki akarok lenni? Egy CV fotózás / önéletrajz fotózás, a portfólió fotózás illetve az érzéki művészi aktfotózás is lényegében arról szól, hogy a modell megszünteti a határokat és a korlátokat önmagában. Ami a legfontosabb a feltétel nélküli elfogadás, a bizalom és sok - sok SZERETET!  Így találjuk meg közösen azt a szépséget ami benned rejlik nemtől függetlenül, amit talán nem is ismersz magadon és magadban, mert senki sem hívta fel rá a figyelmed.

Bánhalmi Norbert 

profi fotós

Ha többet szeretne tudni rólam, akkor a SHE.hu -n megjelent cikkben itt olvashat, részletesebben.


Egy fontos tényt még hagy említsek meg:
" Csúnya ember nincs, csak olyan aki annak tartja magát! "

Norbert Banhalmi Olympus visionary Hungary
 

Nehéz igazán megfogalmazni, hogy mivel is foglalkozok valójában. Van aki reklámszakembernek tart, valaki pszichiáternek, de olyat is ismerek aki elborult művésznek. Igaz a legtöbben profi fotósnak tartanak, de van aki szerint csak egy álmodozó félnótás vagyok. De talán ettől szép ez a világ, hogy nem egyformán látjuk és láttatjuk. 

 

Nos, mikor 1979 -ben megszülettem, szerintem senki sem gondolta volna, hogy egyszer majd profi fotós leszek, hiszen az informatika volt a fő szakterületem a középiskolában és a főiskolán is. Első képeimet még nagybátyámmal közösen készítettem 1999 -ben, Ő volt számomra a legjobb fotós. Majd hivatásos katonaként, szolgálati okokból kifolyólag, megismerkedtem a digitális fotográfiával és azonnal beleszerettem. Rengeteget tanultam és több mesterem is volt, akik segítettek az utamon és a mai napig is mellettem állnak. 7 évvel később, 2006 -ban létre hoztam a Magyar Honvédségen belül a fotóstúdiómat, aminek fő profilja a rendezvényfotózás volt. Leszerelésemet követően céggé alakultunk, s a HIPStudio Kft. többek között mára a digitális vizuális tartalomgyártás terén került az élvonalba. Három évvel később egy másik olyan momentum történt, amire nagyon büszke vagyok. Németh Tímea kolléganőmmel közösen életre keltettük a Flúgos Futam elnevezésű jótékonysági rendezvény sorozatot, ami 2019 -ben ünnepelte a 10 éves jubileumát. Talán ezek az események formálták leginkább a karakteremet, amivel szemlélem a világot.

 

Az elmúlt pár évben a reklámfotózás mellett, egyre nagyobb szerepet kapott a barátok idősödése miatt a családi / kismama fotózás az életemben. Amit még nagyon szeretek, az a portréfotózás, és a New York-i munkáim inspirálása következtében a divat és portfólió fotózás. Illetve még egy terület van ami az elmúlt években formálódott ki igazán nálam, ez a művészi aktfotózás, amiben a párom szerint a legszebb képeket tudom alkotni, és ebben a témában könyvem is jelent meg, de erről majd később írok. Sokan furcsálják is, de én úgy gondolom az igazi társ támogatása és hite nélkül nálam például többek között, ez a weboldal és a tartalom sem létezne.

 

2018 rendkívüli évnek számít az életemben, úgy érzem, hogy célba értem! Óriási álmom vált valóra azzal, hogy profi fotósként, az Olympus márka egyik nagykövetévé választottak. Az egész úgy indult, hogy az egyik belépő szintű fényképezőgépükbe, amit csak hobbi célból vettem, egyszerűen csak beleszerettem, aminek a sztorija itt olvasható

Azok a bizonyos könyvek, amiket az elmúlt években megalkottunk:

A legtöbb ember úgy gondolkodik, hogy egy fotós az legyen csak fotós, mit ért ő a könyvíráshoz. Ezt a gondolatmenetet én is osztottam, aztán történt 2016 -ban valami. Első könyvem, Dr. Csernus Imre pszichiáter inspirálására, 2017 májusában látott napvilágot, melyet Elek Erikával közösen hoztunk létre és az Ébredés az Új kezdet! címet kapta. Ebben a könyvben, nőgyógyászati daganattal műtött Hölgyek történeteit mutatjuk be, a  diagnózistól egészen odáig, hogy ismét igazi Nőnek tudják érezni magukat a megváltozott testi és lelki állapotuk ellenére. A 15 bátor Hölgyről aktfotók készültek, amiből egy rendhagyó fotókiállítás is megvalósult. A képek azóta a Veszprémi Onkológiai Centrumban kerültek állandó kiállításra.

 

Az első könyv kapcsán a Vincent és Vincent író párostól nagyon megtisztelő felkérést kaptam. Arra kértek, hogy a Szösszenetek című verseskötetüknek készítsem el az illusztrációs fotóit, és filmjeit, amiket QR kód segítségével tudott megtekinteni az olvasó. Nagyon megtisztelő volt a számomra ez a felkérés, ezért 2017 decemberében fél évvel az első könyv megjelenését követően, már egy újabbat foghattam a kezemben, aminek létrehozásában segédkezhettem.  

 

2018. júniusában, 13 hónappal az elsőt követve jelent meg a második könyvem, melyet Vámos Miklóssal és Lénárt Évával alkottunk meg közösen, és a  A Nő világa címet kapta. Ez a könyv megtalálható az összes könyvesboltban, még a mai napig hihetetlen a számomra! Lényegében az Ébredés című könyv folytatásának tekinthető, mert ott azt mutattuk be, hogy a Nő képes megváltozni, akár egyik pillanatról a másikra is, de valójában sokkal többről van itt szó! Erről itt olvashat részletesebben.   

 

Jelenleg Budapest, és 2014 óta pedig New York is az alkotói bázisom. Ez utóbbi hatalmas inspirációt ad nap mint nap nekem, s talán ha jobban belegondolok, az elmúlt években itt váltam igazán profi fotóssá. 2014 egyébként nagy mérföldkő volt az életemben, mert akkor valósult meg az első fotókiállításom a világ fővárosában. Minden profi fotósnak szüksége van inspirációra és rengeteg tanulásra, tapasztalat szerzésre, hogy egyszer talán a legjobbak egyike lehessen. 2017 volt az első év, mikor elkezdtem a fotózást én is tanítani, s amire nagyon büszke vagyok, hogy néhány tanítványomat sikerült eljuttatni az első fotókiállításukig. Az egyéni képzések mellett workshopokat szervezek, és felépítettem egy mobiltelefonos fotózásra épülő tanfolyami rendszert, ahol többek között a facebook által támogatott 3D hatású képek készítésének trükkjeit is tanítom a kedves kollégáknak.
 
Így a bemutatkozás végéhez érve, igaz sok területen alkotok, de mégis a kedvenc témaköröm a
portfólió fotózás. Jobban belegondolva talán azért, mert a legtöbb embernek sejtelme sincs arról, hogy vajon ki is valójában, ezért imádom megmutatni az embereknek, hogy mennyi csodás dolog rejlik bennünk. A jó fotóhoz pedig a legfőbb adalék a SZERETET! Ez is egy olyan terület, amit csak szerelemből lehet jól csinálni. Bele kell habarodni a pillanatba! :)

 

Mi fotográfusok, az objektíven keresztül sokféle világot látunk és láttatunk. De vajon tényleg azt adjuk vissza amit valójában látunk? A válasz erre nagyon rövid és egyszerű: NEM! A fotós mindig a modell benső világán keresztül láttat, ezáltal válnak a képek különlegessé és örök emlékké. Valahol ezeket a gondolatokat szerettem volna visszaadni az eddigi fotókiállításaimban.

© Bánhalmi Norbert - profi fotós  / +36 70 469 83 97 / hello@norbertbanhalmi.com 

  • Facebook
  • instagram
  • pinterest
  • blogger
  • LinkedIn
Bánhalmi Norbert - profi fotós

Kedvenc fotóim gyűjteménye, lapozzon a nyilakkal.