Ki vagy Te? Ki vagyok Én?

 

 A fenti kérdés olykor - olykor mindenkinek szöget üt a fejébe. A választ nagyon nehéz megtalálni, mivel minden pillanatban más és más impulzus hat ránk, amire másképpen reagálunk. Ebből kifolyólag egy idő után a kérdés nem az lesz, hogy most ki vagyok Én, hanem ki akarok lenni? Egy CV fotózás / önéletrajz fotózás, a portfólió fotózás illetve az érzéki művészi aktfotózás is lényegében arról szól, hogy a modell megszünteti a határokat és a korlátokat önmagában. Ami a legfontosabb a feltétel nélküli elfogadás, a bizalom és sok - sok SZERETET!  Így találjuk meg közösen azt a szépséget ami benned rejlik nemtől függetlenül, amit talán nem is ismersz magadon és magadban, mert senki sem hívta fel rá a figyelmed.

Bánhalmi Norbert 

profi fotós

Ha többet szeretne tudni rólam, akkor a SHE.hu -n megjelent cikkben itt olvashat, részletesebben.


Egy fontos tényt még hagy említsek meg:
" Csúnya ember nincs, csak olyan aki annak tartja magát! "

Norbert Banhalmi Olympus visionary Hungary
 

Röviden igyekszem leírni, hogy milyen stílusok állnak közel hozzám, miket alkottam és értem el eddig.

 

Nehéz igazán megfogalmazni, hogy mivel is foglalkozok én. Valaki reklámszakembernek tart, van olyan aki pszichiáternek, s van aki egy profi fotósnak. Ám olyat is ismerek aki elborult művésznek és még több embert, akinek csak egy álmodozó félnótás vagyok. :) Nos, mikor 1979 -ben megszülettem, szerintem senki sem gondolta volna, hogy egyszer majd profi fotós leszek, hiszen az informatika volt a fő szakterületem a középiskolában és a főiskolán is. Első képeimet még nagybátyámmal közösen készítettem 1999 -ben, aki számomra a legjobb fotós volt. Majd hivatásos katonaként, szolgálati okokból kifolyólag, megismerkedtem a digitális fotográfiával és azonnal beleszerettem. Rengeteget tanultam és több mesterem is volt, akik segítettek az utamon és a mai napig is mellettem állnak. 7 évvel később, 2006 -ban létre hoztam a Magyar Honvédségen belül a fotóstúdiómat, aminek fő profilja a rendezvényfotózás. Leszerelésemet követően céggé alakultunk, s mára pedig a HIPStudio az egyetlen olyan kommunikációs ügynökség Magyarországon, akik saját nagylétszámú fotós és videós csapattal rendelkezik. 2009 -ben pedig Németh Tímea kolléganőmmel közösen a Flúgos Futam jótékonysági rendezvényt keltettük életre.

 

Az elmúlt pár évben a reklámfotózás mellett, egyre nagyobb szerepet kapott a barátok idősödése miatt a családi / kismama fotózás az életemben. A közösségi média erősödése miatt a portréfotózás, és a New York-i munkáim inspirálása következtében a divat és portfólió fotózás. Illetve még egy terület van ami az elmúlt években formálódott ki igazán nálam, ez a művészi aktfotózás, amiben a párom szerint a legszebb képeket tudom alkotni, és ebben a témában könyvem is jelent meg, de erről majd később írok. Sokan furcsálják is, de én úgy gondolom az igazi társ támogatása és hite nélkül nálam például többek között, ez a weboldal és a tartalom sem létezne. 2018 rendkívüli évnek számít az életemben, úgy érzem, hogy célba értem! Óriási álmom vált valóra azzal, hogy profi fotósként, az Olympus márka egyik nagykövetévé választottak. Az egész úgy indult, hogy az egyik belépő szintű fényképezőgépükbe, amit csak hobbi célból vettem, egyszerűen csak beleszerettem

 

Élményeimet néha megosztom a facebook üzenőfalamon is, bár már leszokóban vagyok a közösségi média használatát illetően. Viszont van mikor kifejezetten hosszabban írok a blogomban az általam arra érdemesnek vélt történetekrőlS ha már a sztoriknál tartunk fogalmam sincs, hogy miért próbáltam bele vágni a női lélek megértésébe, de 2 év leforgása alatt két könyvem is megjelent a témát illetően. 

Azok a bizonyos könyvek:

A legtöbb ember úgy gondolkodik, hogy egy fotós az legyen csak fotós, mit ért ő a könyvíráshoz. Ezt a gondolatmenetet én is osztottam, aztán történt 2016 -ban valami. Első könyv, Dr. Csernus Imre pszichiáter inspirálására, 2017 májusában látott napvilágot, melyet Elek Erikával közösen hoztunk létre és az " Ébredés az Új kezdet! " címet kapta. Ebben a könyvben, nőgyógyászati daganattal műtött Hölgyek történeteit mutatjuk be, a  diagnózistól egészen odáig, hogy ismét igazi Nőnek tudják érezni magukat a megváltozott testük ellenére. A 15 bátor Hölgyről aktfotók készültek, amiből egy rendhagyó fotókiállítás is megvalósult. A képek azóta a Veszprémi Onkológiai Centrumban kerültek állandó kiállításra. Az első könyv kapcsán a Vincent és Vincent író párostól nagyon megtisztelő felkérést kaptam. Arra kértek, hogy a " Szösszenetek " című verseskötetüknek készítsem el az illusztrációs fotóit, és filmjeit, amiket QR kódon keresztül tud megtekinteni majd az olvasó. Nagyon megtisztelő volt a számomra ez a felkérés, ezért 2017 decemberében fél évvel az első könyv megjelenését követően, már egy újabbat foghattam a kezemben, aminek létrehozásában segédkezhettem.  2018. júniusában, 13 hónappal az elsőt követve jelent meg a második könyvem, melyet Vámos Miklóssal és Lénárt Évával alkottunk meg közösen, és a " A Nő világa " címet kapta. Ez a könyv megtalálható az összes könyvesboltban, még a mai napig hihetetlen a számomra! Lényegében az Ébredés című könyv folytatásának tekinthető, mert ott azt mutattuk be, hogy a Nő képes megváltozni, akár egyik pillanatról a másikra is, de valójában sokkal többről van itt szó! Erről itt olvashat részletesebben.  2019 májusában mikor betöltöm a 40. életévemet, szeretném kiadni a sorban a 3. de az első kifejezetten fotósoknak szóló könyvemet, ami a fotópszichológia témakörével foglalkozik. Mindenkinek van olyan születésnap ami meghatározó az életében, a legtöbbünknek a 40. pont ilyen. Ezért az 1979 -eseknek kitaláltam egy nagyon jó ajánlatot. ;) A jövőbeni terveim között, már kevesebbet szerepel majd külföld, szeretnék minél több időt eltölteni alkotással Budapesten és a Balatonfelvidéken. 

 

Jelenleg Budapest, és 2014 óta pedig New York is az alkotói bázisom. Ez utóbbi akkora kaput és lehetőséget nyitott meg bennem, hogy ha igény van rá, nincs olyan hely a világon, ahova ne mennék el bátran és szívesen képeket készíteni. Itt váltam igazán profi fotóssá. 2014 egyébként nagy mérföldkő volt az életemben, mert akkor valósult meg az első fotókiállításom New York -ban. Mindenhol otthon érzem magam, talán így tudom a legszélesebben megismerni, elsajátítani az aktuális trendeket és mindig kitalálni valami újat. Minden profi fotósnak szüksége van inspirációra, egyszer talán a legjobbak egyike lehessen. Kihívások elé állít Budapest és New York, mert 2 teljesen különböző város, ami a napi kávémnak is mondható, de mint fentebb írtam, a Balatonfelvidék lassan mindkettőnél többet jelent. :) Éppen ezek miatt nemrégiben elhatároztam, hogy elkezdem megosztani az emberekkel a tapasztalataimat, elkezdtem tanítani és eljuttatni a tanítványaimat az első fotókiállításukig. De az egyéni képzések mellett workshoppokat szervezek, és felépítettem egy mobiltelefonos fotózásra épülő tanfolyami rendszert.
 
Úgy tapasztalom a
portfólió fotózásoknál, hogy sok embernek sejtelme sincs arról, hogy vajon ki is valójában, ezért imádom megmutatni az embereknek, hogy mennyi csodás dolog rejlik bennünk. A jó fotóhoz pedig a legfőbb adalék a SZERETET! Ez is egy olyan terület, amit csak szerelemből lehet jól csinálni. Bele kell habarodni a pillanatba! :)

 

Mi fotográfusok, az objektíven keresztül sokféle világot látunk és láttatunk. De vajon tényleg azt adjuk vissza amit valójában látunk? A válasz erre nagyon rövid és egyszerű: NEM! A fotós mindig a model benső világán keresztül láttat, ezáltal válnak a képek különlegessé és örök emlékké. Valahol ezeket a gondolatokat szerettem volna visszadni az eddigi fotókiállításaimban.

© Bánhalmi Norbert - profi fotós  / +36 70 469 83 97 / hello@norbertbanhalmi.com 

  • Facebook
  • instagram
  • pinterest
  • blogger
  • LinkedIn
Bánhalmi Norbert - profi fotós

Kedvenc fotóim gyűjteménye. / Bánhalmi Norbert - profi fotós